Tyler Kelleher sköt ett av målen i vinsten.

Rögle inleder med seger över Örebro

Rögle börjar den nya säsongen på bästa sätt.
De tar nämligen tre poäng efter att ha besegrat Örebro med 3-2.

SM-finalisten Rögle inleder den nya säsongen med en seger. De vann nämligen över Örebro med 3-1 under lördagskvällen.

Det dröjde inte länge innan Tyler Kelleher hade nätat för sin nya klubb. Endast fyra minuter in i matchen fick han ett friläge och kunde då lägga in pucken i nät och amerikanen nätade därmed direkt i sin första SHL-match för Rögle.

Bara tre minuter senare kom 2-0 för bortalaget då store Adam Edström bökade in pucken bakom Jhonas Enroth. Innan den första periodens slut kunde dock Örebro reducera genom finske backen Kristian Näkyvä.

Rögle skulle dock återta sin tvåmålsledning i den andra perioden efter ett läckert spel. Adam Tambellini kom i ett öppet läge men i stället för att skjuta själv så fintade han skott och lade sedan över pucken till en fristående Ted Brithén på andra sidan som bara kunde skicka in pucken i det tomma målet.

Örebro jagade sedan för att komma tillbaka in i matchen och såg sedan ut att ha reducerat i den tredje perioden då Rodrigo Abols styrde in pucken i mål. Efter videogranskning dömdes dock målet bort för hög klubba.

Senare i den tredje perioden fick dock Örebro sitt 2-3-mål då Kristian Näkyvä återigen höll sig framme och skickade in ett direktskott bakom en skymd Christoffer Rifalk

Trots stort tryck i slutet lyckades de dock inte komma närmare utan Rögle kunde hålla undan för att vinna med 3-2.

Örebro – Rögle 2–3 (1-2,0-1,1-0)

Örebro: Kristian Näkyvä 2.
Rögle: Tyler Kelleher, Adam Edström, Ted Brithén.

TV: Uffe Bodin listar SHL:s potentiella målkungar