Tomas Zohorna och Patrik Karlkvist.

Nyförvärvens succé – direkt i SHL-debuten

Patrik Karlkvist och Tomas Zohorna fick drömstarter på sina SHL-karriärer.
Debutanterna sköt nämligen två mål vardera när Oskarshamn vann med 5-4 mot Timrå.

Timrå såg ut att få en drömstart direkt i återkomsten till SHL.

Nykomlingarna inledde nämligen på bästa möjliga sätt mot Oskarshamn genom att ta ledningen med 2-0 efter endast två och en halv minuts spel.

Först att göra mål, vilket även var det första målet för den nya SHL-säsongen, blev Per Svensson. Den 32-årige backen sköt in sitt första SHL-mål i karriären efter endast 100 sekunders spel.

50 sekunder var bortalaget i farten igen då nyförvärvet Ty Rattie öppnade sitt målkonto direkt i SHL när han snärtade in 2-0 i powerplay för Timrå.

Därefter svängde dock matchen då Oskarshamn började ta över mer och mer i den första perioden. Det ledde till ett powerplay där Patrik Karlkvist skickade in sitt första SHL-mål för att reducera ställningen, assisterade av Zohorna-bröderna.

Några minuter senare var det Tomas Zohornas tur att sätta sitt första SHL-mål då han kom fri och lade upp pucken i nättaket för 2-2. Storebror Zohorna satte sedan även 3-2 till IKO i den andra perioden och blev tvåmålsskytt i sin SHL-debut.

Strax därefter var det återigen Patrik Karlkvist som höll sig framme för sitt andra mål i matchen. Albin Lundin lyckades reducera för Timrå men i slutet av perioden kom 5-3 för Oskarshamn då Fredrik Olofsson stötte in pucken efter ett läckert spel.

Ty Rattie lyckades reducera för Timrå då han satte sitt andra mål i SHL-debuten men Oskarshamn kunde sedan hålla undan för att vinna med 5-4.

– Det är svårt att analysera matchen så här direkt efter. Men om man släpper in fem mål så blir det svårt att vinna. Vi ger inte upp och kämpar i 60 minuter men det ville sig inte, säger Timråtränaren Fredrik Andersson i C More efteråt.

Det blev succédebuter för Patrik Karlkvist och Tomas Zohorna i Oskarshamn då duon båda stod för 2+1 i sina SHL-debuter.

Oskarshamn – Timrå 5–4 (2-2,3-1,0-1)

Oskarshamn: Patrik Karlkvist 2, Tomas Zohorna 2, Fredrik Olofsson.
Timrå: Ty Rattie 2, Per Svensson, Albin Lundin.

TV: Därför får IK Oskarshamn det tufft i SHL