Johan Fransson och Björn Hellkvist
Foto: Maxim Thore, Daniel Eriksson/Bildbyrån
SHL

Efter olyckan – har träffat laget: ”Han var i arenan”

ANNONS
Det var precis innan försäsongen skulle dra igång som Johan Fransson skadade sig allvarligt. Sedan dess har uppdateringarna varit få. 

Men nu uttalar sig tränare Björn Hellkvist om läget till Dalarnas Tidningar

– Jag träffade faktiskt "Frallan" i dag, säger han. 

Johan Franssons sejour i Leksand har varit präglad av skador och 36-åringen har än att spela en hel säsong för Dalalaget. Många trodde att i år så var det dags. Men så blev han inblandad i en motorcykelolycka. 

Det var nu runt fem veckor sedan olyckan inträffade. Den senaste uppdateringen vi fick var för tre veckor sedan när huvudpersonen själv uttalade sig för första gången. Då låg han på Falu lasarett. Sjukhuset som han nu alltså verkar ha fått lämna. 

– Han var här (i arenan) nu. Jag träffade honom i dag (torsdag), säger Björn Hellkvist till DT. 

Vi vet inte när eller om vi kommer få se världsmästaren på isen igen. Det handlar om en överkroppsskada av den allvarligare typen. Han ska enligt klubbens utsago ha full rörlighet i hela kroppen men det finns fortfarande ingen prognos för när han kan vara fullt återställd. 

PLOCKADE IN ERSÄTTARE

Leksand valde att plocka in backen Ben Thomas för att täcka upp för Johan Franssons frånvaro. Både Björn Hellkvist och Leksand hoppas så klart att få se sin veteranback på planen snarast möjligt. Enligt den skånska tränaren är backen från Kalix i alla fall på fortsatt gott humör.

– Han är go' och glad. Vi gillar ”Frallan” och hoppas på att han ska bli frisk så snart som möjligt, men det tar ju tid.


TV: Isak Rosén draftad överraskande tidigt

Den här artikeln handlar om: