Daniel Marmenlind.
Foto: Bildbyrån
Intervju

"Jag vill också spela – kommer inte vara nöjd med att hamna bakom"

Daniel Marmenlind prisades som Hockeyallsvenskans bäste målvakt förra säsongen. Nu är han redo för att göra sin första SHL-start i karriären. För Hockeysverige.se berättar Marmenlind om den snabba karriärresan, nya kapitlet i Malmö och om konkurrensen med stjärnmålvakten, tillika målvaktskollegan, Oscar Alsenfelt.
– Jag visste vad det var jag gav mig in på och vem jag skulle ha som målvaktskollega, säger Marmenlind till Hockeysverige.se om konkurrenssituationen i Malmö.

 
Flera målvakter storspelade och visade upp sig från sin bästa sida i Hockeyallsvenskan förra säsongen, men ingen gjorde det bättre än Daniel Marmenlind, som fick sitt absoluta genombrott och prisades som ligans bäste målvakt.

Succésäsongen gav eko och snabbt efter säsongsavslutet snappades 23-åringen upp av Malmö Redhawks. Tidigare har det endast blivit ett inhopp i SHL för Marmenlind som nu har gjort sig redo för sin återkomst till Sveriges högstaliga.

– Allt har funkat bra. Man har kommit ett steg upp och man märker det i klubben. Jag tycker bara att det är roligt att man har fått chansen att få komma hit. Jag trivs jättebra och jag tycker det har känts bra de första matcherna. Det har varit skönt att bara komma in i det igen och det känns som jag har kunnat anpassa mig bra från förra säsongen.

Vad är det du har anpassat?

– Jag har bara tagit med mig mycket bra från förra säsongen och försökt att få in det i grunden nu direkt från start.

"KOMMER INTE VARA NÖJD MED ATT HAMNA BAKOM"  

I Malmö kommer Marmenlind bilda målvaktspar ihop med den rutinerade stjärnmålvakten Oscar Alsenfelt  Målvaktsparet har inför säsongen hyllats som ett av ligans starkare.

– Det är bara kul att folk tycker att man är bra, säger han och skrattar till innan han fortsätter:
– Det är inte så att jag känner någon press på grund av det, och det tror jag absolut inte han gör heller då han redan vet hur bra han är. Det är bara kul att folk ser oss som ett bra par då det är något alla lag vill ha, en bra sista utpost.

Under förra säsongen spelade Alsenfelt i 41 av Malmös matcher. Till en början vet Marmenlind att hans nya kollega är uttalad förstemålvakt, men hans ambitioner inför säsongen är i allra högsta grad att konkurrera om varenda minut speltid.

– Vi har inte diskuterat någon speltid, utan jag visste vad det var jag gav mig in på och vem jag skulle ha som målvaktskollega. Han är en tydlig ledare och har spelat många matcher så jag förstod att jag skulle hamna bakom till en början. Jag vill också spela så jag kommer inte vara nöjd med att hamna bakom och jag kommer göra så mycket jag kan för att spela och vinna, säger han om konkurrenssituationen.

Konkurrenssituationen är inget som tynger ner Marmenlind, utan istället något som har motiverat honom.

– Jag tror det är viktigt att komma in och tävla varje dag för att utveckla mitt eget spel och för att kunna bli så bra som möjligt.

Daniel Marmenlind.

Daniel Marmenlind. Foto: Bildbyrån/Christian Örnberg

"JAG VET VAD JAG KAN"  

Under de senaste säsongerna har Marmenlind rusat genom det svenska seriesystemet och för bara två säsonger sedan spelade han på Gotland i Visby Roma. Redan innan flytten till Västervik kände han att sitt eget spel höll en bra nivå.

– Personligen tycker jag att jag även säsongen innan den förra gjorde det riktigt bra. Det blir ju inte riktigt samma grej utåt sett i division ett, men jag tycker att det var ett genombrottsår för mig. Förra säsongen i Västervik hade vi ett väldigt bra år där vi var "underdogs" nästan hela året, men vi kände själva hur bra vi faktiskt var och körde bara på det. Det var en väldigt bra grupp och det visade även resultaten.

Vad har klättringen genom seriesystemen betytt för dig som spelare?

–  Man har fått med sig mycket rutin under åren och man har lärt sig mycket. Jag har satt upp en bra plan för varje dag och sedan har jag bara följt den oavsett var jag har spelat. Jag har alltid vetat vad min egen vision har varit och vad jag vill få ut av min karriär. Det har handlat om noggrannhet och tålamod oavsett i vilken liga man har spelat.

Vad har varit dina styrkor under karriären?

– Jag tycker att jag är rätt bra mentalt och att jag kan hålla under hela säsongerna Jag brukar kunna ladda om rätt snabbt till nästa match. På isen är jag rätt bra på fötterna och det är en egenskap som jag lägger väldigt stor tyngd på. Funkar fötterna och skridskoåkningen så funkar resten för mig.

Vad är fokuset inför säsongen som stundar?

– Jag vet vad jag kan spelmässigt så det gäller bara att komma in varje dag och göra det jobbet. Jag vill spela bättre varje match och inte ha de här dipparna som man kan ha ibland. Det är något som kommer vara ett stort fokus under säsongen. 

Daniel Marmenlind.

Daniel Marmenlind. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

"HAR MAN ETT MÅL ÄR DET BARA ATT FÖLJA DET"  

Efter den imponerande fjolårssäsongen var det flera klubbar som visade interesse att värva till sig Marmenlind. Trots intresset blev det ett enkelt val för målvakten som tidigt efter säsongen tecknade ett kontrakt i Malmö.

– Det fanns intresse, men jag gjorde klart med Malmö rätt tidigt då jag kände bra vibbar härifrån. Jag hade ingeting att säga nej till utan det händes bra direkt från början. De var det första laget som kontaktade mig, vilket gav en extra boost. Laget har bra tränare och det är ett bra lag så det kändes som ett bra sätt att komma in i SHL på.

Har laget uttryckt några specifika förväntningar på dig?

– De har inte sagt någonting direkt. Det finns självklart ett tydligt mål och det är att vinna så mycket som möjligt. Specifikt på mig har det däremot inte kommunicerats några förväntningar.

Hur känns det inför premiären på lördag?

– Det ska bara bli kul att få spela. Jag har inte så jättebra koll på Leksand, men jag tror att det kommer bli en bra match då det är premiär och båda lagen vill visa vad man kan. Sen kommer det att bli den första starten för mig i SHL så det kommer att vara speciellt, men det är egentligen bara att spela som man har gjort så många gånger förut.

Publiken är välkommen tillbaka den här säsongen, hur känns det?

– Jag ser verkligen fram emot det. Man har nästan glömt bort hur det är. Det ska bli fruktansvärt kul att spela inför alla fans igen. Sist jag spelade inför fans var i Hockeyettan och Visby så det ska verkligen bli roligt.

Först och främst ligger fokuset för Marmenlind på premiären på lördag, men han har även vidare mål i karriären. I våras blev han för första gången uppkallad till ett landslagsläger, vilket han gärna skulle vilja göra om.

– Det skulle vara jättekul att få göra det igen och det är absolut ett mål som jag har.

Utöver landslaget finns även NHL med i 23-åringens tankar, men fokuset för tillfället är här och nu.

– Jag vill bara bli så bra som jag kan och målet är absolut att spela i NHL en dag. Jag tror mycket handlar om att kunna nollställa sig och vara i stunden, men har man ett mål är det bara att följa det.


TV: Studio Oddset Hockey Weekend – FBK och Luleå favoriter

Matchrapporter: Efter förlustsviten: Seger igen för Djurgården – 3-0 mot Malmö Stark defensiv när Luleå vann mot Malmö Seger för Rögle efter avgörande i förlängningen mot Malmö Brynäs vann mot Malmö borta – avgjorde i förlängningen Dålig start sänkte Färjestad mot Malmö

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten