Linus & Linus – Fröberg och Omark – var ledande i Luleås storseger.

Nyförvärvens show – i Luleås kross

Luleå avslutar försäsongen på bästa möjliga sätt.
Under tisdagskvällen vann de nämligen sin sista träningsmatch inför SHL-säsongen med hela 7-3 mot Timrå.

Inför den kommande SHL-säsongen ses Luleå som en av de hetaste guldkandidaterna medan Timrå är nykomlingar som förväntas få kämpa för att undvika kval.

Under tisdagskvällens träningsmatch lagen emellan var den skillnaden tydlig.

Luleå spände nämligen musklerna och vann med hela 7-3 över Timrå efter att fyra av målen skjutits av nyförvärv.

Efter sju minuters spel skickade Vilmos Galló, tidigare i Timrå, in 1-0 till Luleå och bara drygt en och en halv minut senare satte Oscar Engsund 2-0. Innan den första periodens slut var ställningen 3-1 då Viktor Lodin reducerat för Timrå medan Radek Muzik även blivit målskytt för norrbottningarna.

Därefter klev firma Linus & Linus in i handlingarna.

TRE POÄNG VAR AV OMARK OCH FRÖBERG

Först spelade Linus Omark och Linus Fröberg fram till Brendan Shinnimins 4-1-mål i den andra perioden och i den tredje var duon framme igen och assisterande till 5-1 som sattes av Pontus Andreasson.

Därefter sköt Linus Fröberg själv 6-1 – och självklart passade Linus Omark fram till målet. Duon stod alltså för tre poäng vardera, Omark för tre assist medan Fröberg sköt ett mål och noterades för två passningspoäng.

Timrå fick visserligen in två tröstmål i slutet av matchen då Joey LaLeggia och Ty Rattie blev målskyttar men efter 60 spelade minuter var det ändå Luleå som hade tagit en övertygande 7-3-seger efter att Daniel Sondell fastställt slutresultatet precis i slutet av matchen.

Luleå fick därmed ett bra resultatet inför lördagens SHL-premiär då de möter Linköping hemma i Norrbotten.
Timrå hade dock en tyngre afton innan de ska möta Oskarshamn borta på lördag.

Luleå – Timrå 7–3 (3-1,1-0,3-2)

Luleå: Vilmos Gallo, Oscar Engsund, Radek Muzik, Brendan Shinnimin, Pontus Andreasson, Linus Fröberg, Daniel Sondell.
Timrå: Viktor Lodin, Joey LaLeggia, Ty Rattie.

TV: SHL:s tre bästa återvändare