Frans Nielsen.
Foto: Ritzau Scanpix/Imago (Montage)
SHL

"Skulle Frans vilja komma så löser vi säkert det"

ANNONS
Frans Nielsen går alltjämt klubblös.
Malmös sportchef Patrik Sylvegård håller dörren öppen för en återkomst till SHL-klubben.
– Jag har pratat länge med Frans, säger Sylvegård till Sydsvenskan.

Efter 15 säsonger i NHL köptes danske Frans Nielsen ut från sitt kontrakt med Detroit Red Wings tidigare i somras. Sedan utköpet har Nielsen gått en oviss framtid till mötes, men har på sina håll kopplats samman med en återkomst till svensk hockey och Malmö Redhawks.

Malmö förstärkte tidigare i veckan laget med Brynäs poängkung Jaedon Descheneau, men det innebär inte att Redhawks räknat bort Frans Nielsen.

– Jag har pratat länge med Frans. Vi har en jättebra dialog. Skulle Frans vilja komma så löser vi säkert det, säger sportchefen Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Nielsen själv har tidigare sagt att det finns många klubbar som är intresserade av hans tjänster.

– Jag ska hitta en ny klubb, men det där är inte brådskande just nu. Det finns flera klubbar som är intresserade, men jag har inte hela bilden av vilka det är än, sade han till danska DR för drygt två veckor sedan.

37-åringen stod den gångna säsongen för sex poäng (1+5) på 29 matcher i NHL. Nielsen spelade 166 SHL-matcher med Malmö Redhawkas mellan 2001 och 2005.

Sedan tidigare har Malmö lockat hem både Carl Söderberg och Carl-Johan Lerby från spel i Nordamerika inför den här säsongen.


TV: SHL:s tre bästa återvändare

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL