Bildbyrån
KHL

Svensksuccé i KHL-premiären

ANNONS
Ett gäng nya svenskar har valt spel i KHL kommande säsong. Flera av dem fick dessutom en riktigt flygande start på KHL-karriären.

Häromdagen var det Peter Cehlárik som imponerade i sin KHL-debut. Leksands tidigare stjärnforward gjorde 2+2 för mästarlaget Avangard Omsk. Igår var det en svensk som var den hetaste debutanten. 

Daniel Zaar, som de senaste åren varit en av de flitigaste poänggörarna i SHL, låg nämligen bakom allt för sitt Torpedo. Laget föll med 6-3, och Zaar gjorde två mål och spelade fram till det tredje. På ett av svenskens mål stod de tidigare SHL-spelarna Andy Miele och Marek Hrivík för framspelningarna.

FEM SVENSKA DEBUTANTMÅLSKYTTAR

Fredrik Händemark var en annan svensk som KHL-debuterade igår. Han var också framträdande, och gjorde 1+1 när SKA St. Petersburg 3-2-besegrade Severstal Tjerepovets. En av Severstals målskyttar var backen Jakob Stenqvist - som alltså också nätade i sitt första framträdande i KHL. Precis som Händemark kunde den tidigare Björklövenbacken dessutom addera en assistpoäng till fullträffen.

Ytterligare en svensk back-debutant hamnade i målprotokollet: Tim Heed. Den tidigare San Jose-backen gjorde ett av målen när Spartak Moskva besegrade Admiral Vladivostok med 4-1. En annan av målskyttarna var också en svensk debutant: Emil Pettersson.

Var det någon som sa blågul succé? 


Throwback: Avangard Omsk vinner Gagarin Cup 

Den här artikeln handlar om: