Valtteri Filppula.
Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports
Nyhet

Efter över 1 000 NHL-matcher – återvänder till Europa

ANNONS
Valtteri Filppula har spelat 1 056 NHL-matcher och vunnit Stanley Cup.
Nu lämnar han dock Nordamerika och återvänder till Europa där han är klar för spel i schweiziska Genève-Servette. 

Han flyttade till Detroit efter lockoutsäsongen 2005 och spenderade sedan 16 raka år i världens bästa hockeyliga där han spelade över 1 000 NHL-matcher.

Men nu är Valtteri Filppulas tid på andra sidan Atlanten över. 

Under tisdagen presenterades nämligen den 37-årige finländaren av Genève-Servette i den schweiziska ligan. 

– När vi tog kontakt med Valtteri var han genast intresserad av projektet. Han är precis den spelare vi letade efter för att hjälpa laget den här säsongen. Han kan spela flera positioner, han är bra i både powerplay och boxplay och dessutom är han en vinnare. Vi är mycket stolta över att kunna räkna med honom den här säsongen, säger Genèves sportchef Marc Gautschi till klubbens hemsida.

Filppula spelade totalt 1 056 NHL-matcher för Detroit Red Wings, Tampa Bay Lightning, Philadelphia Flyers och New York Islanders. På de matcherna gjorde han 530 poäng. 
37-åringen är därmed en av de mest meriterade finländarna i NHL:s historia. Bara sex finska spelare har spelat fler matcher än Filppula och han ligger även på tionde plats i den finska poängligan i NHL. 

Han var med och vann Stanley Cup med Detroit 2008 och har även ett OS-brons från 2010 på meritlistan. Valtteri Filppula har även representerat det finska landslaget vid två VM samt var med och spelade World Cup 2016. 


TV: Erik Karlsson överraskar William Eklund

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL