Frans Nielsen.
Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports
Nyhet

”Det finns flera klubbar som är intresserade”

ANNONS

Frans Nielsen blev utköpt av Detroit Red Wings och Malmö Redhawks ryktas vara intresserade av 37-åringen. 
Enligt han själv väljer han mellan att flytta hem eller att försöka jaga en Stanley Cup-triumf.
– Det finns flera klubbar som är intresserade, säger dansken till DR

I helgen köptes Frans Nielsen ut från sitt kontrakt med Detroit Red Wings där han hade ett år kvar värt 5,25 miljoner dollar

Enligt Sydsvenskan skulle sedan Malmö Redhawks kunna vara intresserade av att värva tillbaka den 37-årige centern, som tidigare spenderat fyra säsonger i Skåne samt en säsong i Timrå. 

Nielsen gör sig just nu redo för att spela OS-kval med Danmark senare i veckan och blev då intervjuad av Danmarks Radio där han kommenterade vad som kan vänta honom i framtiden. 

– Jag ska hitta en ny klubb, men det där är inte brådskande just nu. Det finns flera klubbar som är intresserade, men jag har inte hela bilden av vilka det är än, säger 37-åringen till DR.

Hans främsta prioritet just nu är att ta Danmark till OS i Peking nästa år. 

– Det skulle betyda allt att kvalificera sig till OS. Det är det enda som jag inte har provat i internationellt sammanhang, så det är det sista som saknas, säger han och fortsätter:
– Vilken som blir min nästa klubb kommer också att bero på att jag vet att jag eventuellt får spela i OS.

”VARA NÄRMARE FAMILJEN ÄR ETT STORT PLUS”  

Frans Nielsen är den bästa dansken i NHL:s historia med 925 matcher, 167 mål och 473 poäng. Han har dock aldrig fått vinna Stanley Cup och han överväger att återvända hem igen eller om han ska satsa på en fortsättning i NHL. 

– Det finns fördelar och nackdelar med båda sakerna. Att komma hem och vara närmare familjen är uppenbarligen ett stort plus. Men att komma tillbaka och vinna Stanley Cup, det är vad man alltid har drömt om. Så att få en sista chans där kommer också att vara något som lockar, säger han till DR. 

Om det inte blir en fortsättning i Nordamerika så är det förmodligen Danmark eller SHL som ligger närmast till hands. Nielsens moderklubb Herning Blue Fox sägs nämligen vara intresserade att plocka hem honom. Malmö Redhawks ska alltså också vilja värva dansken, som har ett hus i Höllviken, två mil söder om Malmö, samt vars från kommer från Sverige. 


TV: Elias Pettersson om Vancouver Canucks förändringar

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL