SHL:s mest populära spelare på Instagram.
Foto: Bildbyrån
Dokument

Lista: De är SHL:s mest följda spelare

Sociala medier har blivit en större del av alla människors liv och det gäller även hockeyspelarna som bygger varumärken på plattformarna. I SHL finns det flera profilstarka namn och nu har Hockeysverige.se listat spelarna med mest följare på Instagram.

Sociala medier har blivit en större del av alla våra liv. Vissa använder det för att komma i kontakt med gamla bekanta, andra i jobbet och vissa har det till och med som ett jobb.

För hockeyspelare och andra idrottsmän har sociala medier såklart blivit en viktig komponent för marknadsföring och man kan ofta se samarbeten och reklam på idrottares personliga sociala medier.

Genom sociala medier har spelarna fått en chans att bygga sina varumärken och vissa av dem använder det exakt så. Däremot är det många av spelarna som undviker sociala medier, men det är inte vad den här listan kommer handla om.

Instagram är den största plattformen för de svenska ishockeyspelarna och därför kommer endast följar antalet på den plattformen räknas. Det finns några spelare i SHL som även sticker ut på Twitter, men dessa kommer inte räknas in i sammanställningen.

Hockeysverige.se har nu gått igenom spelarnas sociala medie-plattformar och kan nu lista de populäraste SHL-spelarna på Instagram. Först listas spelarna efter lag för att sedan slås ihop i en sista lista.

Laguppställningarna är tagna från eliteprospects.com och följaranatalen från Instagram.com.

Växjö Lakers  

1. Julius Nättinen – 7266 följare
2. Joel Persson – 3912 följare
3. Victor Stjernborg – 2850 följare
4. Erik Josefsson – 2612 följare
5. Hugo Gustafsson – 2047 följare

Rögle BK  

1. Robert Lantosi – 17 200 följare
2. Dennis Everberg – 8171 följare
3. Ted Brithén – 6347 följare
4. Ryan McKiernan – 6126 följare
5. Leon Bristedt – 4308 följare

Kasimir Kaskisuo.

Kasimir Kaskisuo. Foto: CHARLES LECLAIRE/USAToday-Sports

Leksands IF  

1. Kasimir Kaskisuo – 17 200 följare
2. Jon Knuts – 6628 följare
3. Martin Karlsson – 6226 följare
4. Mikael Ruohomaa – 4589 följare
5. Matt Caito – 3362 följare

Timrå IK  

1. Ty Rattie – 7540 följare
2. Jacob Olofsson – 4936 följare
3. Viktor Lodin – 2713 följare
4. Robin Alvarez – 2369 följare
5. Joey LaLeggia – 2106 följare

Oula Palve.

Oula Palve. Foto: KENTA JÖNSSON/Bildbyrån


Brynäs IF  

1. Oula Palve – 14 900 följare

2. Noel Gunler – 4765 följare
3. Veini Vehviläinen – 4124 följare
4. Julius Bergman – 3957 följare
5. Nick Olesen – 2491 följare

Färjestad BK   

1. Jacob de la Rose – 49 700 följare

2. Joakim Nygård – 7163 följare
3. Linus Johansson – 5578 följare
4. Mikael Wikstrand – 5047 följare
5. Albert Johansson – 5033 följare

Djurgårdens IF  

1. William Eklund – 18 700 följare

2. Mantas Armalis – 14 400 följare
3. Jacob Josefsson – 9908 följare
4. Paul Carey – 5760 följare
5. Tom Nilsson – 3199 följare

Malmö Redhawks 

1. Adam Ollas Mattsson – 5990 följare
2. Joakim Ryan – 5624 följare
3. Emil Sylvegård – 4447 följare
4. Oliver Lauridsen – 4128 följare
5. Marcus Sylvegård – 3482 följare

Adam Ollas Mattsson.

Adam Ollas Mattsson. Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON/Bildbyrån


Örebro

1. Nick Ebert – 24 400 följare
2. Jhonas Enroth – 18 200 följare
3. Juuso Puustinen – 8926 följare
4. Rodrigo Abols – 5008 följare
5. Stefan Warg – 4891 följare

IK Oskarshamn  

1. Dale Weise – 15 800 följare

2. David Quenneville – 3013 följare
3.Daniel Muzito Bagenda – 2186 följare
4. Joakim Thelin – 1604 följare
5. John Dahlström – 1560 följare

Linköping HC

1. Patrick Russell – 5528 följare
2. Broc Little – 3042 följare
3. Markus Ljungh – 2875 följare
4. David Rautio – 2727 följare
5. Christoffer Ehn – 2662 följare

Christian Folin.

Christian Folin. Foto: JONAS LJUNGDAHL/Bildbyrån

Frölunda Indians

1. Christian Folin – 23 700 följare
2. Linus Nässén – 10 200 följare
3. Ryan Lasch – 9319 följare
4. Elmer Söderblom – 7525 följare
5. Simon Edvinsson – 7345 följare

Luleå

1. Linus Omark – 25 000 följare
2. Julius Honka – 11 800 följare
3. Fabian Lysell – 8488 följare
4. Jesper Wallstedt – 6961 följare
5. Juhani Tyrväinen – 6655 följare

Skellefteå AIK

1. Oscar Möller – 9257 följare
2. Stefan Loibl – 5989 följare
3. Strauss Mann – 3351 följare
4. Rickard Hugg – 3265 följare
5. Simon Robertsson – 1925 följare

Jacob De la Rose.

Jacob De la Rose. Foto: JESPER ZERMAN/Bildbyrån

Spelarna med flest följare i SHL:

1. Jacob De la Rose – 49 700 följare
2. Linus Omark – 25 000 följare
3. Nick Ebert – 24 400 följare
4.Christian Folin – 23 700 följare
5. Jhonas Enroth – 18 200 följare
6. William Eklund – 18 700 följare
7. Kasimir Kaskisuo – 17 200 följare
8. Róbert Lantosi – 17 200 följare
9. Dale Weise – 15 800 följare
10. Oula Palve – 14 900 följare


TV: Analys av svenskarna som valdes i första rundan


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten