Tyler Bertuzzi.
Foto: JEROME MIRON/USAToday-Sports
NHL

Skadedrabbad under säsongen – nu förlänger Detroit kontraktet

ANNONS

Tyler Bertuzzi stannar i Detroit. I natt skrev den 26-årige forwarden ett kontrakt med Detroit Red Wings som sträcker sig över två säsonger.

Tyler Bertuzzi har ryktats vara på väg att lämna Detroit Red Wings under säsongen, men nu blir han kvar i klubben som draftade honom 2013.

Bertuzzi skrev i natt på ett kontrakt med Detroit som knyter honom till klubben de kommande två åren. Kontraktet värderas till 9,5 miljoner dollar (82 miljoner kronor) och har en lönetaksträff på 4,75 miljoner dollar.

"VILL HJÄLPA DE YNGRE KILLARNA"  

Detroit har ett ungt lag med flera talanger som är på väg in i NHL-laget. Många av dessa är svenskar och nu vill Bertuzzi hjälpa de yngre spelarna som ska ta sig in i laget.

– Jag hoppas kunna tillföra mycket till laget nästa säsong och vara där för att hjälpa de yngre killarna. Vi har fått in många unga killar och jag ser verkligen fram emot den här säsongen, säger Bertuzzi på en presskonferens.

Trots att han missade stora delar av förra säsongen blev det nio matcher för Bertuzzi, som imponerade. Totalt noterades forwarden för sju poäng (5+2) på de nio matcherna.


TV: Experten listar: Veckans mest anmärkningsvärda trejds

Den här artikeln handlar om: