Petr Mrázek och Frederik Andersen byter plats.
Foto: USA Today Sports
NHL

Toronto och Carolina värvar varandras målvakter

ANNONS
Det fanns en hel del målvakt i omlopp när free agent-marknaden öppnade. Två av dem bytte lag rakt av. När Frederik Andersen lämnade Toronto Maple Leafs för Carolina Hurricanes gjorde Petr Mrázek den omvända flytten.

Det var en riktig målvaktscirkus när free agent-marknaden slog upp portarna på onsdagen.

Två av klubbarna som agerade då var Toronto Maple Leafs och Carolina Hurricanes. I ett nästan lite komiskt skede värvade klubbarna varandras tidigare förstamålvakter.

Carolina startade det hela med att skriva ett tvåårskontrakt med Frederik Andersen, som tillbringat de senaste sex säsongerna i Toronto. Maple Leafs svarade med att sajna Petr Mrázek, som spelat för Hurricanes de tre senaste åren, till ett treårskontrakt.

I fallet med 31-årige Andersen draftades han faktiskt ursprungligen av Hurricanes 2010. Han valde dock att nobba ett anbud från klubben och klev in i draften igen 2012. Då draftades han av Anaheim Ducks och inledde i stället NHL-karriären där.

RAANTA OCKSÅ KLAR FÖR HURRICANES

Nu har dansken spelat närmare 400 NHL-matcher för Anaheim och Toronto. Han kommer närmast från en skadefylld säsong där han begränsades till 24 matcher och hade en räddningsprocent på 89,5.

Kontraktet med Hurricanes är värt 4,5 miljoner dollar per säsong. Där kommer han att få spela tillsammans med finländaren Antti Raanta som skrev ett tvåårskontrakt med klubben på onsdagen värt två miljoner dollar per säsong. Raanta kommer närmast från Arizona Coyotes.

Petr Mrázek kom till Carolina från Detroit Red Wings 2018 och hann spela 92 matcher för klubben. Den senaste säsongen var skadefylld och 29-åringen gjorde bara tolv matcher i grundserien på grund av en fingerskada.

Hans kontrakt med Maple Leafs är värt 3,8 miljoner dollar per säsong. I Toronto kommer han att konkurrera med Jack Campbell om speltiden, Campbell som tog över förstaspaden när Andersen gick sönder senaste säsongen och sedan aldrig släppte greppet om den.


TV: Blir William Eklund kvar i Sverige?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL