Braden Holtby, Martin Jones och James Neal blir utköpta.
Foto: USA Today Sports
NHL

Välavlönade veteraner köps ut från sina kontrakt

ANNONS
Utköpsperioden i NHL fortsätter att skörda offer, Under tisdagen kom beskedet att tre välavlönade veteraner köps ut från sina kontrakt.

NHL-klubbarna är just nu inne i en period där de har möjlighet att köpa ut spelare från sina kontrakt. Efter att spelare som Ryan SuterZach PariseJake Virtanen och Tony DeAngelo blivit utköpta från sina kontrakt tidigare i sommar fylls listan nu på med ytterligare ett par namn.

Under tisdagen kom beskedet att målvakterna Braden Holtby (Vancouver) och Martin Jones (San Jose) samt forwarden James Neal (Edmonton) satts upp på unconditional waivers för att kunna köpas ut från sina kontrakt.

Holtby, 31, skrev på som free agent för Vancouver Canucks i fjol efter många framgångsrika år i Washington Capitals organisation. Säsongen i Vancouver blev dock ingen höjdare för den Stanley Cup- och Vezina Trophy-meriterade kanadensaren. Han gjorde 21 matcher för klubben och hade en räddningsprocent på 88,9. Holtby har ett år kvar på ett tvåårskontrakt som ger honom 4,3 miljoner dollar.

TRE ÅR KVAR PÅ VÄLBETALT KONTRAKT

Jones, 31, hade flera fina år i San Jose Sharks och hjälpte bland annat klubben till Stanley Cup-final mot Pittsburgh Penguins 2016. De tre senaste säsongerna har kanadensarens prestationer dock blivit allt sämre och han har rent statistiskt varit en av de sämsta målvakterna i ligan. Tre säsonger på rad har hans räddningsprocent legat under 90. Sharks har redan gjort klart med en ersättare i form av Adin Hill som närmast kommer från Arizona Coyotes, Jones skrev inför säsongen 2018/19 ett sexårskontrakt med en lönetaksträff på 5,75 miljoner dollar. Nu kommer klubben att köpa ut honom från de tre sista åren på det kontraktet.

Neal, 33, kom till Edmonton Oilers från Calgary Flames i utbyte för Milan Lucic sommaren 2019. Efter att ha skjutit 19 mål första säsongen i Edmonton spelade han bara sporadiskt i år och gjorde fem mål och tio poäng på 29 matcher. Han kommer nu att köpas ut från de två sista åren på ett kontrakt som har en lönetaksträff på 5,75 miljoner dollar.


TV: Chicago betalade ett "förvånande" högt pris för Seth Jones

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch