David Karlström.
Foto: TOBIAS STERNER/BIldbyrån
HockeyAllsvenskan

Almtuna förlänger med forwardstalangen

ANNONS

Almtuna IS förlänger kontraktet med forwardstalangen David Karlström. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021/22.
– Att han väljer och stanna och fortsätta utvecklas i Almtuna är vi så klart väldigt glada för, säger Almtunas sportchef Tony Mårtensson.


Almtuna fortsätter stärka upp truppen under lågsäsongen och kan nu bekräfta en förlängning med den 20-årige forwarden David Karlström.

Karlström gjorde under förra säsongen sin första hela säsong i Hockeyallsvenskan och noterades då för totalt 17 poäng (9+8) på 52 spelade matcher.

– David tog rejäla kliv under säsongen i fjol och avslutade på ett jättebra sätt. Med hans fina skridskoåkning så var han ett offensivt hot i nästan varje byte. Att han väljer och stanna och fortsätta utvecklas i Almtuna är vi så klart väldigt glada för. David kan bli ett riktigt utropstecken i vinter, säger Almtunas sportchef Tony Mårtensson till lagets hemsida.

"KÄNNER ETT FÖRTROENDE FRÅN FÖRENINGEN"

Under förra säsongen spelade David Karlström ihop med sin bror Marcus Karlström, som nu har lämnat för spel i HV71. Trots det ser han fram emot en ny säsong utan sin bror i samma lag.

– Det känns superkul att stanna i Almtuna. Det var ett enkelt val med tanke på att jag trivs bra och känner ett förtroende från föreningen, säger han om förlängningen.

Karlström har tidigare i karriären representerat Sverige på U16 och U17 nivå.


TV: Tre tänkbara genombrottsmän i SHL 2022
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL