Logan Mailloux
Skärmdump Youtube.com
NHL-draften

Nobbas av NHL-klubbarna - efter sexbrottet i Sverige

ANNONS

Logan Mailloux tvingades böta efter att ha fällts för "kränkande fotografering" under sin säsong i Sverige. Nu har flera NHL-klubbar satt upp talangen på sin "do not draft"-lista inför nästa veckas NHL-draft. Det uppger Daily FaceOff.

Logan Mailloux tillbringade den gångna säsongen i SK Lejon i HockeyEttan, för att få speltid då juniorhockeyn in Kanada låg nere. Säsongen var också viktig för den då 17-årige talangen, eftersom han under sommaren 2021 kunde draftas. Han var också het bland NHL-klubbarna och intervjuades av 26 av de 32 klubbarna.

Nu är han betydligt kallare. Åtminstone nio klubbar ska, enligt The Athletic, ha placerat Mailloux på sin "do not draft"-lista. Anledningen? Ett brott han dömdes för under sin tid i Sverige. Mailloux tvingades under säsongen betala böter efter att ha fällts för "kränkande fotografering". Detta efter att han fotat en tjej under en sexuell akt, och sen dessutom delat materialet med sina lagkamrater i SK Lejon i en gruppchat på Snapchat. Mailloux tvingades betala 14 300 kronor när han fälldes för brottet. Han fick spela vidare i SK Lejon trots att klubben kände till anklagelserna.

"ETT STORT MISSTAG AV MIG"

Det var sajten Daily FaceOff som under fredagen var först att rapportera kring NHL-klubbarna ovilja att drafta talangen. Mailloux själv uttalade sig om det hela för sajten.

– Personligen tycker jag det här är ett stort misstag av mig. Ett dumt, barnsligt misstag. Jag var självisk. Jag vill att offret och hennes familj ska veta hur uppriktigt ledsen jag är. Jag ångrar att jag gjorde det, men det finns inget jag kan göra åt saken nu. Jag hoppas de kan förlåta mig en dag, säger han.

Nu ser flera NHL-klubbar alltså ut att nobba 18-åringen, som tippades gå i andrarundan. Däremot får han komma tillbaka till London Knights, OHL-klubben han tillhör.

– Som vi förstått det har situationen lösts i Sverige och spelaren har bett om ursäkt. Klubbens stab jobbar med Logan och försäkrar sig om att han accepterar den support som erbjuds för att han bättre ska förstå sina handlingar och konsekvenserna av handlingarna för att det inte ska hända igen, säger klubben i ett uttalande.

NHL-draften genomförs natten till lördag och natten till söndag, kommande helg.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch