Andrej Vasilevskij imponerade igen.
Bildbyrån

Hyllas av motståndaren efter nya stormatchen: "Extremt bra"

Andrej Vasilevskij fortsätter ha ett enormt slutspel. I natt stoppade han 42 av 43 skott och hyllades av både medspelare och motståndare.

Man, han är en krigare, säger lagkamraten Ryan McDonagh efter 3-1-vinsten.

Montréal vann skotten med 43-23 - Tampa Bay vann matchen med 3-1. Trots att Canadiens besegrade Tampa med den största skott på mål-marginalen något lag gjort den här säsongen kunde de inte göra målen som krävdes för att kvittera matchserien.

Tampas stora hjälte var, som vanligt, Andrej Vasilevskij. Han stoppade alltså 42 av 43 skott och utsågs till matchens bästa spelare. Ryssen imponerade framför allt i mittperioden då Montréal dominerade totalt och vann skotten med 16-7. Trots det vann Tampa perioden med 2-1.

– Vi hade många chanser. Ibland är resultatet inte representativt för hur matchen såg ut. Vi gjorde en bättre match idag, men mot ett lag som Tampa krävs det ännu mer av oss för att vi ska kunna vinna, sade Montréals Paul Byron efter matchen.

"SPELADE SÅ BRA"

Coachen Luke Richardson, som vikarierar som huvudtränare då Dominique Ducharme är i Coronaprotokollet, kunde inte göra annat än imponeras av Tampas ryske målvaktsstjärna.

– Deras målvakt spelade extremt bra. Vi spelade så bra i andra perioden, men tyvärr gick det inte vår väg. Vi spelade bättre idag, och vi planerar att vara ännu bättre nästa match.

Tampa leder matchserien med 2-0 i matcher efter sina två inledande matcher. Nu vänder serien till Montréal, där 3500 åskådare får ta plats inne i Bell Centre. Då får "Habs" en ny chans att försöka knäcka Conn Smythe Trophy-favoriten Vasilevskij.

Man, han är en krigare och en tävlingsmänniska, och var förmodligen den största delen i vår seger ikväll, säger Tampaförsvararen Ryan McDonagh.

TAMPA BAY - MONTRÉAL 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)

Tampa Bay: Anthony Cirelli, Blake Coleman, Ondrej Palat

Montréal: Nick Suzuki

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL