Sök
Tomas Rydén ska gå samma väg som tidigare succémålvakter.
Intervju

Är han nästa allsvenska succémålvakt?: ”Har kämpat länge för det här”

Flera målvakter gjort allsvensk succé efter att ha värvats från Hockeyettan – nu hoppas Tomas Rydén att han kan gå i deras fotspår.

Det senaste året har flera målvakter så som Claes Endre, Tim Juel och Daniel Marmenlind kommit upp till Hockeyallsvenskan från Hockeyettan och gjort succé.
Nu hoppas 27-årige Tomas Rydén vara nästa målvakt som tar samma resa.
– Så länge man har en dröm och en vision om att ta sig långt och är villig att lägga ner jobbet så går det att förverkliga, säger den nye Tingsrydskeepern till hockeysverige.se.

Den allsvenska målvaktsmarknaden har de senaste åren präglats av burväktarna som har kommit underifrån, från Hockeyettan.

Det är flera målvakter som har tagit 'den långa vägen' från division 1 och jobbat sig uppåt genom Hockeyallsvenskan och tagit sig vidare uppåt mot SHL-succé och eventuellt till landslaget, till exempel Niklas RubinGustaf Lindvall och Viktor Fasth

Under säsongen

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten