Tim Erixon.
Bildbyrån
SHL

Lämnar mästarna för nykomlingen: "Riktigt bra spelare"

ANNONS
Timrå förlänger med Filip Westerlund. Dessutom har de gjort klart med Växjös mästarback Tim Erixon.

– Timrå är en proffsig organisation och alla snack med Nubben har känts väldigt bra, säger han.

Efter åtta år i Nordamerika vände Tim Erixon hem till Sverige 2019 för två säsonger i Växjötröjan. Nu flyttar backen vidare. Han är klar för Timrå.

Den VM-meriterade backen har skrivit på för två år.

– En riktigt bra spelare som haft en defensiv roll i Växjö. Han har en bra defensiv men även en bra offensiv som jag hoppas han kommer få visa i Timrå, säger sportchefen Kent Norberg till Timrås webbplats.

Erixon gjorde 2+6 i SHL den gångna säsongen, och 0+2 i slutspelet på Växjös väg mot guldet. Han snittade 17:36 i istid per match i SHL och 19:35 i slutspelet.

– Det ska bli kul att komma till Timrå och träffa alla och dra igång efter sommaren. Timrå är en proffsig organisation och alla snack med Nubben har känts väldigt bra. Jag är rätt all-around. Jag har spelat i både defensiva roller, som i Växjö men även lite mer offensiva. Jag tycker min styrka är att jag läser spelet bra, säger han.

Dessutom förlänger Timrå kontraktet med Filip Westerlund. Det avtalet sträcker sig över en säsong.

– Filip är en spelare som trots sin ålder har rutiner från tidigare SHL-spel. En spelare vars utveckling gick åt rätt håll i fjol och jag är övertygad om att han kommer ha en fortsatt bra utveckling den kommande säsongen, säger sportchef "Nubben".


TV: Tre intressanta lagbyggen i allsvenskan 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL