Gustaf Wesslau avslutar karriären.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Förre stjärnmålvakten lägger av – blir tränare

ANNONS
Gustaf Wesslau sadlar om. 
Under onsdagen gick nämligen norske Frisk Asker ut med att den 36-årige svensken blir ny målvaktstränare för klubben. 

Det blev aldrig något spel för Gustaf Wesslau den gångna säsongen trots att han ryktades återvända hem till Sverige. 

Den 36-årige målvakten har dock inte meddelat att han lägger av trots att han inte spelat på över ett år. Men nu verkar karriären vara över. 

Gustaf Wesslau har nämligen presenterats som ny målvaktstränare för Frisk Asker i den norska ligan där han kommer ha ansvar för alla burväktare inom klubbens system med start nästa säsong. 

Den Väsbyfostrade målvakten kom fram i AIK för drygt 15 år sedan men flyttade sedan till Malmö och var med när klubben gick upp i Elitserien 2006. Två år senare, 2008, flyttade Wesslau till Djurgården där det stora genombrottet kom. 

VANN HONKEN TROPHY  

I Djurgården var Wesslau en av SHL:s allra bästa målvakter och han storspelade under SM-slutspelet 2010 när DIF tog sig hela vägen till SM-finalen, men förlorade mot HV71. Han fick sedan chansen i AHL men återvände till Sverige efter endast en säsong i Nordamerika. 

2012 flyttade Gustaf Wesslau till just HV71 och under debutåret i Jönköping vann han Honken Trophy som SHL:s bästa målvakt. Vid den här tiden var han även en regelbunden Tre Kronor-målvakt. 

Efter tre år i HV lämnade Wesslau svensk hockey 2015 och flyttade till Tyskland där han var en av DEL:s allra bästa målvakter under flera år. 2016/17 vann han målvaktsligan i DEL och tog då även hem priset som ligans bästa målvakt. 

Nu är alltså karriären över för Gustaf Wesslau och han avslutar med totalt 263 SHL-matcher, 198 DEL-matcher samt 75 matcher i HockeyAllsvenskan. 


TV: De hetaste svenskarna i Stanley Cup-slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL