Julius Bergman.
Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån
Europa

Lämnar finska klubben – uppges klar för spel i Sverige

ANNONS
Förra veckan avslöjade SportExpressen att Julius Bergman är klar för Björklöven. Nu har ett första steg i den flytten blivit officiell, då Bergman och finska Pelicans brutit sitt avtal.

Det mesta tyder på att det blir en återkomst till svensk hockey för Julius Bergman den kommande säsongen. Under fredagskvällen avslöjade SportExpressen att den högerfattade backen var klar för spel i hockeyallsvenska Björklöven nästa säsong.

Nu har ett hinder som stod i vägen för den affären fallit.

Under måndagsmorgonen meddelade nämligen Bergmans finska klubb Pelicans att klubben och svenskbacken valt att bryta sitt avtal.

– Vi vill tacka Bergman för hans tid i Lahtis och hans insatser i klubben. Han är en väldigt bra person och hockeyspelare som vi önskar all lycka i hans nästa utmaning i karriären, säger sportchefen Janne Laukkanen till klubbens hemsida.

Bergman anslöt till Pelicans från Frölunda inför den gångna säsongen och noterades för totalt tolv poäng (5+7) på 57 matcher i Liiga. På meritlistan har 25-åringen även 43 SHL-matcher med Frölunda samt över 200 matcher i AHL.


Warg och Bodin tröstar sig i Niklas Sundströms paradis i Studio Oddset

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL