Sebastian Wännström och Robin Press prisas.
Foto: YouTube (Liiga/C More)
Europa

Svenskarna prisas i Finland – uttagna i All-Star Team

ANNONS
Både Sebastian Wännström och Robin Press skördade stora framgångar i Liiga den gångna säsongen.
Nu tas båda svenskarna ut i ligans All-Star Team.

Redan i mitten av april fick Robin Press ta emot Lasse Oksanen Trophy, priset som delas ut till finska Liigas bästa spelare i grundserien. Nu prisas svenskbacken på nytt.

Under helgen hade Liiga sin stora prisutdelning för säsongen som gått och föga förvånande fick då Press motta Urpo Ylönen Award, priset som går till ligans bästa back.

Press var överlägsen vinnare med 289 poäng i omröstningen, hela 216 poäng före tvåan Vili Saarijärvi, som i sin tur hade sju poäng ned till trean Elmeri Eronen. Svenske Jakob Stenqvist slutade på en femteplats i omröstningen.

TVÅ SVENSKAR I ALL-STAR TEAM  

Det var emellertid inte bara Press som prisades under helgens prisutdelning. Även Sebastian Wännström, svenskforwarden som slog målrekord för svenska spelare i Liiga den gångna säsongen, uppmärksammades för sina insatser.

Tillsammans med Press togs Wännström ut i Liigas All-Star Team för säsongen 2020/21. Även Sebastian Dyk och Joachim Rohdin fick röster i All-Star-omröstningen, men slog sig inte in i stjärnlaget.

Sedan tidigare står det klart att både Robin Press och Sebastian Wännström lämnar sina Liiga-klubbar för spel i KHL nästa säsong, då Press skrivit på för Severstal Tjerepovets medan Sebastian Wännström tecknat ett ettårskontrakt med Dinamo Riga.


TV: Coachskola med "Freddan" Andersson i Studio Oddset

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL