Tappade 4–1 till övertidsförlust – Oilers på väg att bli svepta

Ledning 4–1 med mindre än halva tredje perioden kvar att spela. Då tappade Edmonton Oilers allt. Winnipeg Jets sköt tre raka mål och avgjorde sedan i förlängningen genom comebackande Nikolaj Ehlers. Nu har man 3–0 i matcher i chansen att döda serien redan i natt.
– Man drömmer alltid om att göra sådana här mål, säger Ehlers efter 5–4-segern.

Edmonton Oilers klev in i nattens tredje möte med Winnipeg Jets med kniven mot strupen. Efter att bara ha lyckats göra ett enda mål i de två första hemmamatcherna i serien var laget piskat att göra mål och vinna för att inte tappa greppet om serien helt och hållet.

Det såg ljust ut till en början.

Leon Draisaitl sköt sina två första slutspelsmål i den första perioden och gav Oilers en 2–0-ledning. Firma Draisaitl och Connor McDavid låg sedan bakom lagets tredje mål i matchen som gjordes av Zack Kassian i den andra perioden. Ett mål som betydde 3–1. När Jujhar Khaira sedan styrde in Adam Larssons backskott i tredje perioden såg reduceringen till 1–2 i matcher ut att vara klar.

Men de var den inte.

Winnipeg Jets svarade för en imponerande forcering under matchens avslutning. Inom loppet av tre minuter och tre sekunder gick hemmalaget från 1–4 till 4–4. Mathieu PerreaultBlake Wheeler och Josh Morrissey överlistade samtliga Mike Smith i gästernas mål och skickade matchen till förlängning.

HJÄLTE I FÖRSTA MATCHEN PÅ EN MÅNAD

Ett tydligt chockat Edmonton kunde där inte stå emot det flow som hemmalaget byggt upp. Drygt nio minuter in i förlängningen vann Paul Stastny en tekning till Nikolaj Ehlers. Dansken, som gjorde comeback efter att ha missat de två första matcherna med skada, överraskade Smith med ett snabbt skott och satte pucken. Hans andra mål i matchen betyder att Jets hastigt, lustigt och lite osannolikt är framme vid 3–0 i matcher.

– Man drömmer alltid om att göra sådana här mål. Men för mig handlade det i kväll om att komma ut, spela enkelt och använda min fart så mycket som möjligt. Det här var en fantastisk laginsats. Vi spelade 70 bra minuter. En riktigt bra match och man känner sig upprymd, säger Ehlers till NHL.com efter att ha lämnat sin första match på en månad som tvåmålsskytt och matchhjälte.

Redan i natt svensk tid möts lagen för match fyra i MTS Centre. Då har Winnipeg Jets chansen att säkra avancemang till andra rundan.

– Det är tufft att ta in det här just nu, säger Oilers center Ryan Nugent-Hopkins.
– Men det positiva är att vi får en ny chans i morgon. Vi har fortfarande en chans och vi är fortfarande med. Vi kan inte lägga oss på rygg. Vi måste studsa tillbaka i morgon.

Winnipeg – Edmonton 5–4 (0–2, 1–1, 3–1, 1–0)