Jeff Carter öser in mål.
Bildbyrån
NHL

Ny stormatch av succévärvningen

ANNONS
Jeff Carters succé i Pittsburgh bara fortsätter. I natt sköt han två mål när laget 5-4-besegrade New York Islanders.

– Det var en berg- och dalbana, säger han efter den svängiga matchen.

Han sköt åtta mål på 40 matcher i Los Angeles Kings den här säsongen. Därefter trejdades veteranen Jeff Carter till Pittsburgh - och började plötsligt leverera som i fornstora dagar. Om vi slår ihop hans grundseriematcher och slutspelsmatcher i Penguins har 36-åringen nu gjort tolv mål på 17 matcher. Nio på 14 i NHL - och tre på tre i slutspelet.

I nattens 5-4-vinst mot Islanders sköt den tidigare stjärnan -  eller ska vi kanske säga den pånyttfödda stjärnan? - två av målen. Han gav Penguins ledningen med 2-1 i den första perioden, och 4-3 i den andra.

– Nu när vi har den bredden som vi har i mitten, med "Carts", har vi en balanserad offensiv. Det ger oss så mycket mer bredd på centersidan, konstaterade coachen Mike Sullivan efter succévärvningens nya stormatch,

MALKINS COMEBACK

Efter Carters 4-3-mål kvitterade Cal Clutterbuck för Islanders, och Brandon Tanevs avgörande kom med bara 3:36 kvar att spela av ordinarie tid.

– Det var en berg- och dalbana. Men vi höll oss kvar. Det är en målmedveten grupp. Ger vi upp ett mål hoppar vi upp på hästen direkt och fortsätter bara jobba, sade tvåmålsskytten Carter.

Det är inte bara Jeff Carter som ger Pittsburgh bättre bredd på centersidan. I natt var också Jevgenij Malkin tillbaka efter en tids frånvaro. Han assisterade både till Jason Zuckers 3-1 och Carters 4-3-mål i comebacken.

"BESVIKNA"

Islanders har nu tappat 1-0 i matcher till underläge 2-1.

– Vi är besvikna, men så fort slutsignalen ljöd var det över. Du kan inte grubbla över något eller hänga med huvudet för läng. Det är klart det svider för det hade varit en viktig seger, men det är först till fyra som gäller, sade Islanders stjärncenter Mathew Barzal.

Serien fortsätter nu natten till söndag.

New York Islanders - Pittsburgh 4-5 (0-1, 1-2, 3-1)

Islanders: Scott Mayfield, Cal Clutterbuck x2, Anthony Beauvillier

Pittsburgh: Kris Letang, Jeff Carter x2, Jason Zucker, Brandon Tanev

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL