Vilma Nilsson.
Foto: MAXIM THORE/Bildbyrån
SDHL 1

Klart: Talangen förlänger med AIK

ANNONS
AIK-talangen Vilma Nilsson förlänger kontraktet med klubben.
Under säsongen har 19-åringen noterats för sitt första SDHL-mål och nu blir hon kvar i AIK över säsongen 2021/22.
– Jag trivts jättebra i laget, föreningen och staden. Så för mig känns det rätt att stanna här och fortsätta ta steg i min utveckling, säger Nilsson om förlängningen.

Vilma Nilsson debuterade i Division 1 redan som 14-åring och har sedan dess spelat hockey på seniornivå. Säsongen 2018/19 flyttade Nilsson till AIK där hon har blivit kvar.

Under dagen kunde AIK nu bekräfta att de förlänger kontraktet med den 19-åriga forwarden även över nästa säsong.

–  Vilma har utvecklats fint varje år sedan hon kom till AIK Hockey. Hon har en outtröttlig arbetsmoral, en vilja att förbättras och en professionell inställning, säger AIK:s huvudtränare och sportchef Jared Cipparone till lagets hemsida.

Nilsson spelade under förra säsongen i det svenska U18-landslaget och har under säsongen blivit en ordinarie spelare i SDHL.

– Sedan jag kom hit för tre säsonger sedan så har jag trivts jättebra i laget, föreningen och staden. Så för mig känns det rätt att stanna här och fortsätta ta steg i min utveckling, säger Nilsson om tiden i AIK.

Under säsongen som har gått har den unga forwarden noterats för sitt första mål i SDHL-karriären. Totalt blev det 36 matcher och ett mål under säsongen.


TV: Josefin Bouveng vinnare av Elite Prospects Award 2021


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL