Cam Fowler avgjorde när Adrian Kempe stod för två poäng.
Foto: USAToday-Sports & Bildbyrån
NHL

Kings tappar i slutspelsracet – trots svenskens dubbla poäng

ANNONS

Anaheim Ducks besegrade i natt Los Angeles Kings med 3-2, efter ett sent avgörande med bara en minut kvar. Kings-forwarden Adrian Kempe imponerade med ett mål och en framspelning, men fick trots det se sig besegrad.

I den västra NHL-divisionen återstår endast en plats till slutspelet då Minnesota, Colorado och Vegas redan har kvalificerat sig för vidare spel.

I natt tog Los Angeles Kings emot Anaheim Ducks i divisionens bottenstrid. Matchen slutade i en förlust för Kings, vilket innebär att det ser allt tuffare ut för det sjundeplacerade laget att ta sig till ett slutspel.

Kings-forwarden Adrian Kempe noterades för ett mål och en assist, men det räckte inte för Kings som föll i matchens sista minut.

Genom en fin individuell prestation från Ducks-backen Cam Fowler kunde Anaheim till slut stå som vinnare i den jämna matchen.

EFTERLÄNGTADE DEBUTEN

Trots Kempes mål och assist i matchen var det nykomlingen Quinton Byfield som stal rampljuset. Andravalet i draften 2020 har under säsongen gjort 30 matcher i AHL-laget Ontario Reign, men fick i natt chansen att göra NHL-debut.

Byfield fick stort förtroende direkt och spelade 17 minuter direkt i debuten. Trots speltiden blev det inga poäng i debuten för den kanadensiska 20-åringen som var glad över att debutera.

– Det var definitivt en spännande dag. Jag önskar att min familj hade kunnat vara här och dela detta med mig, men jag vet att de är superstolta över mig, säger han på presskonferensen efter matchen.

Byfield har under säsongen i AHL noterats för åtta mål och tolv framspelningar i AHL. I vintras spelade han även JVM för Kanada och kunde då noteras för två mål och fem assist när Kanada tog silvermedaljen.

Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 2-3 (0-0, 2-2, 0-1)
LA:
 Gabriel Vilardi (7), Adrian Kempe (14).
Anaheim: Sam Carrick (2), Sam Steel (6), Cam Fowler (5).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL