Daniel Rahimi och Sebastian Hartmanns öden sammanflätades i måndags.
Foto: Bildbyrån/Pär Olert
HockeyAllsvenskan

"Jag var så förbannad att jag sket i att svara"

ANNONS
Sebastian Hartmanns säsong tog slut i måndags. Tacklingen från Daniel Rahimi i den allsvenska finalen utmynnade i ett avslitet ledband. Nu talar han ut om händelsen i en intervju med Sundsvalls Tidning.
– När själva smällen hände kände jag ganska fort att det var över, säger Hartmann till tidningen.

Den allsvenska finalen är just nu pausad efter att Björklöven drabbats av ett omfattande utbrott av covid-19 i och runt laget. Men även om den tredje finalmatchen är framflyttad till nästa fredag kommer inte Timrås forward Sebastian Hartmann att kunna spela mer den här säsongen.

Knäskadan han ådrog sig efter Daniel Rahimis bentackling i den tredje perioden resulterade i en ledbandsskada som kommer att behöva lång tid att återhämta sig ifrån.

– Jag mår bra. Det är klart att det har varit deppigt så klart, efter smällen och när jag fick reda på vad som hade hänt. När själva smällen hände kände jag ganska fort att det var över, säger Hartmann, som lämnade isen på bår, till Sundsvalls Tidning.
– En sådan enorm smärta runt knät har jag aldrig haft förut, det kändes inte alls bra.

"MYCKET SNACK OM DET VAR MEDVETET"

Daniel Rahimi fick match penalty och stängdes av i fyra matcher för tilltaget.

– Det har varit mycket snack om det var medvetet eller inte men det är ingenting jag lägger fokus på. Det är som det är och nu måste man gå vidare. Han har fått sin avstängning, säger Sebastian Hartmann som fick en ursäkt av Rahimi efter matchen.
– Han skrev ett sms, men ... jag var så förbannad och ledsen och hela den biten så jag sket i att svara. Och nu har det gått så lång tid, ska jag vara ärlig vet jag inte riktigt vad jag ska svara.

26-åringen har en poängstark säsong bakom sig under sitt andra år i Timrå. I grundserien stod högerforwarden för 17 mål och 36 poäng på 48 matcher. I slutspelet hann det bli fyra mål och sex poäng på tolv matcher.


TV: Henrik Lundqvist får sällskap i nya reklamfilmen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL