Svenskarna Rasmus Dahlin, Victor Olofsson och Ramus Asplund var matchavgörande.

Svenskarna storspelade – avslutade Pittsburghs poängsvit

Buffalo Sabres satte stopp för Pittsburgh Penguins fem matcher långa poängsvit genom att vinna med 4-2 i natt. Både Rasmus Dahlin och Victor Olofsson stod för dubbla framspelningar i vinsten.
– Killarna spelade fantastiskt ikväll, säger Sabres-målvakten Dustin Tokarski efter matchen.

Buffalo Sabres tog ledningen redan i matchens första byte och byggde vidare på det tidiga målet i den andra perioden.

Sam Reinhart hittade nätet dubbla gånger och spelades fram båda gångerna av svensken Victor Olofsson.

Rasmus Dahlin stod för dubbla framspelningar i matchen som slutade i en 4-2-vinst för Buffalo Sabres.

– Ibland måste du bara gå ut och tävla. Jag älskar att gå ut och kämpa. Om det är lite trötthet måste du bara lägga det bakom dig för att alla är trötta. Spelarna spelar massor av matcher, så det finns inga ursäkter. Man måste bara gå ut och spela. Killarna spelade fantastiskt ikväll, säger Sabres-målvakten Dustin Tokarski till NHL.com.

På de fem senaste matcherna har bottenlaget Buffalo Sabres imponerat och tagit fyra vinster varav en i förlängning.

"DE SPELADE UT OSS I KVÄLL"

Inför matchen hade Pittsburgh Penguins tagit poäng i fem raka matcher. Målen av Jason Zucker och Teodors Blugers räckte däremot inte hela vägen i natt.

– Jag tyckte inte att vi var särskilt bra i kväll. Vi dominerade inte i spelet. Jag tycker att vi hade några bra chanser. Men jag tror inte att det var något annat än arbetsmoral. Vi kämpade inte och jag tycker att vi hade kunnat vara lite hårdare i vår defensiva zon. Men du måste ge dem beröm. De spelade bra. De spelade ut oss ikväll, säger målgöraren Zucker efter matchen.

Rasmus Asplund satte till slut spiken i kistan genom att pricka dit 4-1-målet med två minuter kvar av matchen. Pittsburgh kunde putsa till siffrorna med ett mål sent i den tredje perioden, men en vändning var aldrig nära.

Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 4-2 (1-0, 1-0, 2-2)