Joacim Eriksson.
Foto: Stefan Ritzinger/Imago
Europa

Gör succé i Tyskland – svenskmålvakten stannar

ANNONS
Joacim Eriksson har gjort succé mellan stolparna i Schwenninger Wild Wings den här säsongen. Nu står det klart att 31-åringen blir kvar i den tyska klubben ytterligare två säsonger.

Efter en tuff fjolårssäsong med Brynäs valde Joacim Eriksson att lämna Gävle och Sverige för att söka en nytändning utomlands.

31-åringen landade in i tyska Schwenningar Wild Wings inför den här säsongen – och där har den svenske målvakten gjort braksuccé. 31-åringen står noterad för en räddningsprocent på 93 procent, en siffra som är näst bäst i hela ligan.

Nu står det klart att Eriksson, som i en intervju med hockeysverige.se tidigare under säsongen berättade om hur bra han trivdes i klubben, skriver ett nytt tvåårskontrakt med Wild Wings.

– Det är fantastiskt att spela här i Schwenningen i ytterligare två år och jag kommer att göra allt jag kan för att vi ska bli framgångsrika under min tid här, säger Eriksson till klubbens hemsida.

Eriksson har vunnit 18 av sina 30 matcher den här säsongen och hållit två nollor.

– Joacim är en av de bästa målvakterna i ligan och han kommer att bli viktig för oss, säger klubbens sportchef Christof Kreutzer.

Den här artikeln handlar om: