Jonathan Sigalet
Bildbyrån
SHL

Bekräftar: Lägger av - blir coach

ANNONS
Den tidigare SM-guldbacken Jonathan Sigalet slutar som spelare. Det bekräftar han för GT.

– Det är väldigt känslosamt, säger han till tidningen.

Han spelade fyra år i KHL och sju i SHL. Dessutom fick han spela en match i NHL. Nu lägger Jonathan Sigalet av. Gårdagens storförlust mot Rögle blev hans sista match i karriären.

SM-guldvinnaren från 2019 återvände till Frölunda under säsongen, efter en misslyckad sejour i Brynäs, men fick inte avsluta med ett nytt guld.

–  Det är väldigt känslosamt. Jag gick in i den tredje matchen mot Djurgården och trodde att det kanske skulle vara den sista. Sen har det varit en bergochdalbana fram till i dag. Jag tyckte att jag lyckades hålla fokus bra men i slutet såg man det komma och det blev väldigt känslosamt här efteråt, säger han till GT.

NÄSTAN 300 SHL-MATCHER

Den 35-årige kanadensaren flyttar nu hem för att satsa på en tränarkarriär, trots att han hade anbud om att fortsätta spela i Sverige.

– Jag har faktiskt fått ett par erbjudanden om att stanna, men vi hittade ingen bra möjlighet för min fru – och det har varit prio. Sen vill jag ge mina barn stabilitet och låta de få landa på ett ställe, säger han.

Det blev 296 SHL-matcher för Luleå, Brynäs och Frölunda för den Bostondraftade backen. Bara tre kanadensare har gjort fler framträdanden i ligan.


Throwback: Jacob Larsson draftad av Anaheim Ducks

Den här artikeln handlar om: