Marek Hrívik ser fram emot duellen med gamle lagkompisen Robin Kovács.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Intervju

"Man utnyttjade inte hans potential fullt ut"

Slutspelsmötet mellan Leksand och Örebro blir även en duell mellan de bägge lagens storstjärnor, Marek Hrívik och Robin Kovács. Det är två spelare som känner varandra väl efter den gemensamma tiden i AHL.
– Han fick inte där dom chanser han förtjänade, säger Hrívik till hockeysverige.se om Kovács.

I eftermiddag inleder Leksand och Örebro sitt kvartsfinalspel. På isen kommer då seriens bästa spelare – om spelarna själva får välja – att finnas. Det handlar om slovaken Marek Hrivík som under grundserien svarade för 14 mål och totalt 51 poäng på 44 matcher. Med det vann han poängligan i SHL och belönades även med Guldhjälmen. 

– Jag är väldigt glad och stolt när spelarna från ligan röstar fram mig till det här priset, säger 29-åringen från Zlin när hockeysverige.se får en intervju med honom om priset, säsongen och hans tankar inför mötet med Örebro.
– Priset ger mig också motivation att jobba ännu hårdare. Samtidigt visar det att man sett att jag jobbat hårt så därför är jag uppriktigt sagt väldigt glad att få det här priset.

Enligt förra säsongens tabell skulle Leksand kvalspela för att hålla sig kvar i SHL. Nu gjorde pandemin att kvalspelet, liksom slutspelet, blev inställt. Inför den här säsongen klev Björn Hellkvist in i båset och sportchefen Thomas Johansson hittade in lyckade värvningar, vilket fått laget att resa sig och avsluta serien på, för många, en överraskande tredjeplats.

– Jag tror det handlar om att vi har fått in spelare som vi kanske saknade förra säsongen och som nu lyft laget. Många spelare har blivit bättre för varje match och vi har kommit ihop som lag, vilket gjort att vi spelat bättre än förra säsongen.
– Över lag är vårt lag bättre den här säsongen, vi har en bättre struktur i spelet och alla vet sina roller i laget.

Emil Heineman.

Emil Heineman. Foto: Ronnie Rönnkvist

IMPONERAS AV EMIL HEINEMAN  

Under Carter Camper och Carter Ashtons skadefrånvaro i slutet av seriespelet har Marek Hrívik och hans landsman och radarpartner Peter Cehlárik haft med junioren Emil Heineman som tredje länk i toppkedjan. Hrívik är imponerad av ynglingen. 

– Han är en ung och väldigt dynamisk spelare med bra skridskoåkning och skott. Han tillför definitivt energi till vår kedja. Det är kul att se en så ung spelare, som är draftad i NHL, med så många uppsidor.
– Jag vet att han har en väldigt, väldigt fin framtid. Uppriktigt sagt har han, sedan han kom in, hjälpt oss som kedja och gjort oss bättre. Vi har ju spelat med honom mot slutet av säsongen och det har varit riktigt roligt.

Nils ÅmanIsak RosénJesper KandergårdAugust BergCalle Själin… Det är många unga spelare som tagit plats i truppen under säsongen.
– Dom är alla riktigt bra spelare. Om jag ser tillbaka på då jag var i samma ålder så var inte jag i närheten av att vara så bra som dom här killarna är eller lika redo att spela mot män. Alla du nämner har en riktigt fin framtid.

DUELL MED TIDIGARE LAGKOMPISEN 

I kvartsfinalmotståndaren Örebro finns en tidigare lagkompis till Hrívík i toppforwarden Robin Kovács.

– Han var min lagkamrat i Hartford (AHL) under en tid. Han fick inte där dom chanser han förtjänade. Man utnyttjade inte hans potential fullt ut.
– Sedan återvände han hit till Sverige och så här långt har han varit en väldigt duktig spelare i den här ligan. Han var bra i Luleå förra säsongen och har varit väldigt bra i Örebro den här säsongen. Han är skicklig och spelar en bra hockey.

Kovács och Hrívik spelade tillsammans i New York Rangers farmarlag säsongen 2016/17. Året därpå bröt Kovács sitt NHL-kontrakt och flyttade hem till Sverige för spel i Luleå. Då hade han gjort två mål på 72 AHL-matcher.

Har ni haft kontakt sedan du flyttade till Sverige?
– Ja, vi har bytt några ord med varandra efter matcherna då vi spelat mot varandra, men vi har inte pratat mer än så.

Marek Hrívik.

Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson  


Nu väntar alltså möte med Örebro, hur går dina tankar inför det mötet?
– Örebro har ett väldigt bra lag och det kommer att bli tufft att spela mot dom. Deras spelare är stora, starka och alla matcher vi spelat mot dom den här säsongen har varit hårda.
– Jag tror att det kommer bli ännu tuffare matcher nu då slutspelet startar. Det kommer bli en stor utmaning för oss att matcha det. Samtidigt är vi ett väldigt bra lag, har en bra grupp av spelare och väl förberedda. Jag förväntar mig att det kommer blir en väldigt jämn matchserie.

Vad kommer vara viktigt om Leksand ska ta sig till semifinal?
– Det kommer vara tätt mellan matcherna, fyra matcher på fem dagar. Då kommer det bli viktigt att vi är förberedda och ser till att vi hela tiden är preparerade för varje ny match. Det kommer bli väldigt jämt och det kommer bli en hel del powerplay och ”special teams”, vilket alltid blir viktigt att göra bra i ett slutspel om man som lag ska bli framgångsrikt. Jag tror det kommer vara dom viktigaste bitarna.


TV: Throwback - Robin Kovács draftas av N Y Rangers 2015

Matchrapporter: Straffseger för Luleå borta mot Leksand Örebro Hockey vann mot Rögle borta – avgjorde i förlängningen Örebro Hockey vann hemma mot Leksand Brynäs vann efter avgörande i förlängningen mot Örebro Hockey Ryck i sista perioden avgjorde för Leksand hemma mot Färjestad

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten