Bildbyrån
SHL

"Vänt på varenda sten - men har inte funkat"

Det slog ned som något av en bomb när Färjestad valde att byta ut sina två assisterande tränare - precis innan slutspelet. För hockeysverige.se berättar lagkaptenen Victor Ejdsell om förändringarna.

– Det är klart det påverkar, det är två kanonmänniskor som fått gå.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det var i tisdags kväll beskedet kom: Färjestad sparkar sina assisterande tränare Peter Popovic och Gereon Dahlgren. In på bänken klev i stället klubbikonerna Thomas Rhodin och Pelle Prestberg

Ett besked som överraskade många. I viss mån även lagkaptenen Victor Ejdsell. Efter Färjestads 4-1-seger mot Brynäs på torsdagskvällen gav han sin syn på klubbens beslut.

– Lite förvånande var det. Vi har ändå gått bra på slutet så...ja, lite faktiskt. Men man har ändå känt att på sig att vi kanske skulle behöva göra något för att få upp effektiviteten, speciellt i "special teams", säger han till hockeysverige.se.

– Med det sagt har vi spelare också ett ansvar. Nu är det upp till oss att visa att vi kan göra det här på ett bra sätt. Nu har vi gjort tre, fyra mål i rad i powerplay - så det är en bra start i alla fall. Och boxplay såg också jäkligt bra ut idag.

"MÅSTE PASSA PÅ ATT TACKA DEM"

Färjestad förlorade i sin första match efter tränarbytet, men tog en seger redan i andra matchen sedan det oväntade beskedet. Något som betyder en del, tror Ejdsell.

– Absolut, det är klart det är viktigt. Kanske framför allt för att vi ska få in en god känsla innan play-in. Det var bra att vi fick en träning och ett test i att stänga ned en match. Det har ju varit lite snack om att vi haft problem med det. Men vi pratade mycket om det efter Skellefteåmatchen (seger 4-3 i måndags efter att ha tappat 3-1 till 3-3 i slutminuten) och idag fick vi ett bra test. Vi skötte det med bravur. De som var inne och försvarade vår ledning gjorde ett fantastiskt jobb. Vi fick en bra träning inför vad som komma skall.

Peter Popovic fick sparken.

Peter Popovic fick sparken. Bildbyrån


Hur har det som hänt påverkat spelargruppen?

– Det är klart att det påverkar - det är två kanonmänniskor som får gå. Jag måste passa på och tacka dem för vad de gjort för Färjestad och för oss. De har gjort ett gediget jobb. Men någonstans har vi känt att vi inte har varit nöjda med vår prestation, och framför allt inte vår effektivitet i "special teams". Vi kände att vi behövde göra en förändring, och de som kommit in är ändå två namn som vi är bekanta med och som varit runt laget. På det sättet tror jag inte omställningen blir så stor. Det är mer att de kommer in med lite fräscha idéer och att de kan använda sig av sina erfarenheter. Vi tror verkligen på det här.

"ALDRIG VARIT MED OM DET"

Ja, Thomas Rhodin är egentligen sportchef i Färjestad och Pelle Prestberg har sett Färjestads matcher från läktarplats och bidragit med input på det sättet, samt jobbat med individuell träning.

När en huvudtränare får sparken ser man ofta en snabb effekt, och laget mår bra av att få höra en annan röst. Men hur blir det när bara de assisterande får gå?

– (skratt) Det är svårt att svara på - jag har aldrig varit med om det förut. Men som jag sa innan: De kommer in med sina idéer, tankar och erfarenheter. De försöker få in bra energi i gruppen och det är nog just det vi märkt av mest. Men det känns verkligen bra så här långt.

Victor Ejdsell.

Victor Ejdsell. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån


Är det just energin de hinner påverka mest? Med tanke på att det är så sent in på säsongen, alltså.

– Ja, kanske det. Men också lite smågrejer och detaljer där man ändå kan gå in och pilla litegrann. Vi kan ju inte byta ut ett helt spelsystem i omgång 50, det funkar ju inte, men det finns alltid lite smådetaljer att titta på som gör att det kanske kan vända för oss.

FRÅN BÄST TILL BOTTEN

Att det är Special Teams-skon som skaver är tydligt. Färjestad var förra säsongen bäst i klassen i powerplay (27,5 procent) och fjärde bäst i boxplay (83 procent). Den här säsongen är de tionde bäst i båda kategorierna (20,5 respektive 73 procent) och framför allt den senaste tiden har powerplayspelet sett allt annat än lovande ut.

Har det funnits en oro i spelargruppen?

– Det är klart det funnits en viss frustration, givetvis är det så. Vi kom från fjolårssäsongen med skyhöga nummer i special teams, och i år har vi inte fått det att klicka. Det är klart att vi har vridit och vänt på varje sten för att hitta vägar ur det här men det har inte riktigt funkat. 

Har du, som lagkapten, känt att du behöver förändra något just med tanke på det som hänt?

– Nej, egentligen inte. Jag försöker göra det jag kan för att pusha gruppen. Men jag skulle inte säga att det är något som är annorlunda för min del. Det är som sagt bekanta människor som kommit in. 

Victor Ejdsell.

Victor Ejdsell.

Färjestad har en match kvar innan slutspelet drar igång nästa vecka. De har alltjämt häng på Frölunda på sjundeplatsen, och kommer få hemmaplansfördel mot antingen Malmö eller Djurgården i åttondelsfinal. Men trots att man egentligen inte har speciellt mycket att spela för i slutomgången mot Örebro är matchen viktig, menar Ejdsell.

– Jag hoppas vi kan få med oss en känsla av att vi kan stänga matcher, så får vi en sån möjlighet igen vore det helt fantastiskt. Örebro är lite bättre, och har lite mer självförtroende framför allt, så det blir ett lite större test för oss, säger lagkaptenen och fortsätter:

– Men framför allt ska vi fortsätta trycka på att vi gör bra saker på isen. Allvaret blir större och större. Vi kan inte ge bort mål. I slutspelet kanske man får vara glad om man gör två, tre mål per match och då har man inte råd att göra en turnover och ge bort ett mål. Det funkar inte. Speciellt inte i play-in, när det bara är bäst av tre.

Men det ska bli ganska kul att det drar igång snart, va?

– Ja, absolut. Någonstans är det det här alla hockeyspelare tänker på och hoppas på: Att vi ska få spela så länge som möjligt. Till sommaren nästan, avslutar Victor Ejdsell med ett leende.


TV: Jonathan Hedström i Wikegård vs

Matchrapporter: Tuff match slutade med seger för Färjestad mot Rögle Michael Lindqvist gjorde två mål när Färjestad vann mot Timrå Oscar Möller gjorde två mål när Skellefteå vann mot Färjestad Skellefteå utklassade Färjestad på hemmaplan Straffar avgjorde när Linköping vann mot Färjestad

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 05 oktober
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
01:00 New York Rangers - Boston Bruins NHL
torsdag 06 oktober
19:00 Brynäs - Leksand SHL
19:00 Skellefteå - Timrå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Färjestad - Rögle SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 Örebro - HV 71 SHL
19:00 Linköping - Oskarshamn SHL
fredag 07 oktober
19:00 BIK Karlskoga - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - Brynäs SDHL
19:00 Vastervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
lördag 08 oktober
12:00 Djurgården - Brynäs SDHL
13:00 Linköping - Leksand SDHL
15:00 Almtuna - Djurgården Hockeyallsvenskan
15:15 Frölunda - Luleå SHL
15:15 Timrå - Örebro SHL
15:15 Leksand - Malmö SHL
15:15 Oskarshamn - Färjestad SHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 HV 71 - Linköping SHL
18:00 Växjö - Rögle SHL
18:00 Brynäs - Skellefteå SHL
18:00 Södertälje - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 AIK - Luleå SDHL
18:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
00:00 Minnesota Wild - Dallas Stars NHL
söndag 09 oktober
12:00 Djurgården - Leksand SDHL
15:00 Kristianstad - Vastervik Hockeyallsvenskan
15:00 Mora - Ostersund Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Modo SDHL
16:10 SDE - Luleå SDHL
18:00 Tingsryd - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
tisdag 11 oktober
18:00 Krakow - Färjestad Champions Hockey League
19:05 Frölunda - Grenoble Champions Hockey League
19:30 Djurgården - Brynäs SDHL
20:35 Zürich - Rögle Champions Hockey League
01:30 New York Rangers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 12 oktober
04:00 Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Vita Hästen - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Vastervik Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten