SM-FINAL #3
Josefine Bouveng.
Bildbyrån
SDHL

Förklaringen till galna lyftet: "Starkare och tryggare"

Hon skulle inte ens spela i Brynäs. Eller SDHL över huvud taget. Nu har Josefin Bouveng klivit fram som den klarast lysande stjärnan i SM-guldjagande Brynäs.

– Som idrottare måste du vara beredd på det oförberedda, säger poängligaledande Josefin Bouveng till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Josefin Bouveng hade bestämt sig. Den här säsongen skulle hon spela collegehockey för Princeton University. Sen kom pandemin och sabbade de planerna, och ganska tätt inpå säsongsstart blev hon i stället klar för Brynäs.

Vi kan väl säga att det också blev helt okej, med facit i hand.

Junioren fick chansen intill Lara Stalder och Katerina Mrazova och sköt 24 mål och spelade fram till 23, på 36 matcher i SDHL. Hon ökade sin poängskörd med 35 poäng (!) jämfört med förra säsongen, och satte ett personligt poängrekord med 21 poängs marginal.

"LAGT OM FYSTRÄNINGEN"  

Förklaringen till det galna lyftet? Ja, det finns till att börja med inte en anledning till det enorma genombrottet. Det finns flera.


– Det är en kombination av många saker. Jag har lagt om fysträningen, där jag fått hjälp från annat håll, och det har fungerat jättebra. Jag känner mig starkare och tryggare i min kropp, säger Brynäs #9 efter den andra SM-finalmatchen och fortsätter:

– Jag har fått bra hjälp med träningen i Brynäs också, och har haft fantastiska lagkamrater här. Det är en helhet, egentligen.

Kunde du tro själv att det skulle gå så här bra?

– Jag vet inte. Jag förväntar mig inte någonting utan försöker bara göra mitt bästa. Det är jättekul att det gett en utdelning där ute, och jag vill bara bli så bra jag kan. Jag ska fortsätta träna för det.

Bildbyrån


Det var först i augusti som Bouveng, som tidigare representerat Djurgården i SDHL, fick stryka collegeplanerna och i stället valde att spela för Brynäs.

– Som idrottare tror jag du överlag måste vara beredd på det oförberedda. Den här pandemin har påverkat jättemånga människor på många olika sätt, så det var bara att ställa om och göra det bästa av situationen - och det tycker jag att jag har gjort.

– Det som har hänt har hjälpt mig. Jag hade inte kunnat vara på ett bättre ställe med bättre människor.

Kommer du åka över till Nordamerika i höst i stället?

– Det är ganska osäkert, som läget är nu. Vi vet inte hur pandemin utvecklar sig i världen. Just nu har jag bara fullt fokus på att slutföra SM-slutspelet.

TVÅMÅLSSKYTT

SM-slutspelet har varit en enda lång succé för 19-åringen. På sex matcher har hon gjort elva mål och totalt 16 poäng. Med det toppar hon både skytteligan och poängligan i överlägsen stil. Men när det verkligen skulle brinna till tvingades Bouveng sitta vid sidan om. Stjärnan missade den första finalmatchen, där Luleå vann med 6-1.

– Det var inte alls kul. Det var mer nervöst att sitta vid sidan om än att spela själv. Man vill alltid vara där ute och påverka.

Väl tillbaka i laget slog hon till med två mål i den andra finalmatchen, där Brynäs hämtade upp 1-3 till 3-3 men föll efter förlängning.

– Det känns skönt att vara tillbaka. Det kändes bra där ute, och det är kul att kunna bidra med mål. Det är min stora styrka.

Josefin Bouveng firar ett av många mål.

Josefin Bouveng firar ett av många mål. Bildbyrån


"FÅR SE HELA FINALSERIEN SOM EN MATCH"

Efter att ha förlorat båda sina hemmamatcher måste Brynäs nu åka upp till Norrbotten och vinna tre raka bortamatcher mot storfavoriten Luleå, för att vinna klubbens första SM-guld på damsidan-

– Idag (läs: I lördags) tycker jag vi gör en bra match rakt igenom. Vi har fler lägen än dem och kommer tillbaka från 3-1. Vi startar förlängningen bra, får ett powerplay, skapar ett par lägen. Och "vips" så sätter de en puck och så är det över. Det känns surt såklart.

– Jag vet ärligt talat inte vad som hände på det där målet, suckar Brynässtjärnan.

Vad kan ni ta med er från den här matchen upp till Luleå?

– Vi får försöka behålla känslan från den här matchen, för vi vet hur nära vi var. Vi har vänt matcher förr under det här slutspelet, så vi får se hela finalserien som en match som vi ska vända.

Den tredje finalen spelas i kväll, med start 19:30. Vinner Luleå plockar de hem SM-guldet för tredje gången i rad. 2020 delades det som bekant inte ut något guld.

Matchrapporter: Segersviten sprack för Brynäs mot Linköping Brynäs vann borta mot Djurgården Efter fem raka segrar i SDHL tog vinstsviten slut för Luleå Brynäs ny serieledare efter seger mot Linköping Luleå ny serieledare efter seger mot SDE

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten