SHL

Kan tvingas sluta - som 25-åring: "Oddsen är inte på min sida"

Det har gått 538 dagar sedan han senast spelade en match. Nu berättar Robin Jensen att karriären kan vara över.

ANNONS

Han har inte spelat ishockey sedan september 2019. Efter att ha fått två säsonger helt förstörda av ett krånglande knä berättar nu Robin Jensen i en lång intervju med hockeysverige.se att karriären kan vara över.

– Det lutar att det blir så nu, men jag tänker inte ta ut något i förskott, säger den tidigare Djurgårdsmålvakten.

Det är september 2019. Hockeylivet leker för Robin Jensen, som går in i säsongen med en förhoppning om att konkurrera ut Niklas Svedberg och ta förstaspaden i Djurgården. Djurgårdens IF, klubben han vunnit två SM-guld på J20-nivå med och som han återvänt till efter en sejour i Kallinge/Ronneby i HockeyEttan och IK Pantern i HockeyAllsvenskan.

Den 21 september får den då 23-årige målvakten chansen i Djurgårdens match mot Oskarshamn. Det kom att bli den sista matchen han kunde göra den säsongen.

Det kan till och med ha varit den sista matchen i hela Robin Jensens karriär.

*******

– Jadu, dagarna ser nästan exakt likadana ut. Jag går upp och kör rehab. Sen är jag hemma och hänger mycket med min hund och går ut på långpromenader. Det är egentligen det jag sysselsatt mig med. Det har varit ganska långtråkigt.

Det är nu mars 2021 och Robin Jensen har alltså tvingats sitta vid sidan om hela säsongen. Efter att ha opererat en skadad menisk i knät i november 2019 var tanken att han skulle göra comeback i målburen under den här säsongen. Men så har det inte blivit. Det skulle bli sex månaders rehabilitering, men blev något helt annat.

Nu har det gått 538 dagar sedan han senast spelade en match.

Robin Jensens senaste match.Robin Jensens senaste match.
LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: