Calle Andersson.
Foto: Pius Koller/Imago
Europa

Svenskbacken i god poängform – målskytt i segermatchen

ANNONS
Calle Andersson har börjat pricka in poängformen för sitt Bern.
Under torsdagskvällen stod svenskbacken för ett mål i 5–2-segern över Davos – och har nu gjort tio poäng på sina nio senaste ligamatcher.

Bern kunde besegra Davos i den schweiziska ligan under torsdagskvällen – och som brukligt den senaste tiden var lagets svenske back Calle Andersson en av förgrundsfigurerna för den schweiziska huvudstadsklubben.

Den 26-årige Malmösonen stod för Berns 1–0-mål 5–2-segern och sköt därmed sitt femte mål för säsongen. I och med målet har nu Andersson producerat tio poäng under de senaste nio senaste ligamatcherna för Bern.

Totalt har den Tre Kronor-meriterade backen noterats för 18 poäng på 33 matcher i den schweiziska ligan den här säsongen.

Även Anderssons landsman Jesper Olofsson skrev in sig i poängprotokollet för Bern i segermatchen, då han assisterade till Cory Conachers 3–1-mål i mittperioden. Olofsson har stått för 14 poäng (6+8) på de 20 ligamatcher han hunnit spela för klubben sedan ankomsten i december.

Under helgen som gick bärgade Olofsson och Andersson den schweiziska cuptiteln med Bern efter att man besegrat Zürich med 5–2 i finalen. Olofsson stod för två mål i finalmatchen.


TV: De fem hetaste deadlinevärvningarna i HockeyAllsvenskan

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL