Linus Ullmark.

Svenskstjärnan lämnade skadad – måste genomgå läkarundersökning

Linus Ullmark stod emot allting som New Jersey Devils skapade innan målvakten var tvungen att lämna isen skadad.
Ersättaren kunde inte stå emot när New Jersey Devils besegrade Buffalo Sabres med 4-3.
– Det är svårt, han har varit fantastisk, fram tills nu har han gjort några overkliga räddningar, säger lagkamraten Rielly Sheahan efter matchen.

Linus Ullmark räddade allt i den första perioden när Buffalo tog ledningen med 1-0, men var tvungen att lämna matchen med en underkroppsskada redan samma period.

Efter att svenskmålvakten sträckte ut sig rejält för att rädda ett Devils-skott var målvakten tvungen att undersökas av lagläkarna direkt på isen.

När Ullmark utgick fick den 35-årige målvaktsveteranen Carter Hutton ta plats mellan stolparna. Buffalo tappade till slut matchen som slutade i en 4-3 vinst för New Jersey.

– Det är svårt, han har varit fantastisk,  Fram tills nu har han gjort några overkliga räddningar. Han kämpar så hårt och gör oss säkra, säger lagkamraten Riley Sheahan till NHL.com om Linus Ullmark.

Ullmark kommer att genomgå läkarundersökningar för att säkerställa vad det är som har skadats och hur länge han blir borta.

SVENSKEN MED IMPONERANDE SOLOMÅL

Jesper Bratt stod för ett makalöst solomål där han själv bryter in i slottet och träffar helt rätt. Målet var svenskens första för säsongen.

Bratt var även inblandad i matchavgörandet på övertid. Svensken droppade pucken till Pavel Zacha som hittade nätet bakom Ullmarks ersättare.

– Detta var en mycket viktigt match för oss att vinna. Jag tycker att vi överträffade dem idag. Vi visste att vi var tvungna att få två killar på mål. Det var vad vi inte gjorde i inledningen av matchen och det blev bara enkla skott för deras målvakt, säger Zacha efter till TSN efter matchen.

Buffalo Sabres – New Jersey Devils 3–4 Efter Förl (1–0, 1–1, 1–2, 0-1)
Buffalo: Riley Sheahan (2), Casey Mittelstadt (1), Sam Reinhart (7).