Rasmus Sandin var JVM:s bästa back 2020.

Rasmus Sandin gjorde avtryck i säsongsdebuten

Rasmus Sandin fick äntligen spela hockey efter 335 dagar utan match. När Toronto Maple Leafs besegrade Vancouver Canucks för tredje matchen i rad noterades den svenske backen för en assistpoäng – trots blott fem minuters istid i 3–1-segern.

Toronto Maple Leafs fortsätter att rada upp segrar i kanadensiska North Division. Nattens 3–1-seger mot Vancouver Canucks var den tredje vinsten i rad mot samma motståndare och totalt har laget tagit poäng i åtta raka matcher.

Gemensamt för samtliga åtta matcher är att Auston Matthews gjort mål i dessa. NHL:s måligaledare har nu skjutit elva mål på tolv matcher, varav tio på sina åtta senaste. Målet innebär dessutom att han nu har nått 300 poäng i NHL-karriären.

Målet betydde 2–1 halvvägs in i den tredje perioden och hade även svensk inblandning. I sin första hockeymatch på 335 dagar gjorde Rasmus Sandin säsongsdebut för Maple Leafs och noterades för en assist på Matthews mål.

20-åringen, som ersatte Travis Dermott i laguppställningen, hade bara fem minuters speltid då Leafs hade sju backar ombytta. Han hann ändå skjuta ett skott på mål och dela ut tre tacklingar, utöver assisten, på den begränsade speltiden.

"DET ÄR FRUSTRERANDE"

Elias Pettersson sköt Vancouvers tröstmål, hans femte för säsongen, i powerplay. Trots att Canucks gjorde sin bästa match på länge och att man vann skottstatistiken med 32–19 lyckades man inte rubba Toronto,

– Toronto är ett riktigt bra lag. Om man ger dem tid och utrymme kommer de att straffa dig. Det är en bra match, men inte bra nog. Jag vill inte prata om det mer. Det är frustrerande. Jag hatar att förlora, sade Pettersson till NHL.com efter matchen.

Stor matchvinnare för Maple Leafs var målvakten Frederik Andersen som stoppade 31 skott och höll tätt när gästerna tryckte på som mest i framför allt första och tredje perioden.

Toronto toppar North Division med tio segrar och 21 poäng på 13 matcher. Vancouver är femma med sex vinster och tolv poäng på 16 matcher.

Toronto – Vancouver 3–1 (1–0, 0–1, 2–0)