Erik Walli Walterholm riskerar avstängning efter smällen på Adam Plant.
Foto: Pär Olert/Bildbyrån & C More/Skärmdump
HockeyAllsvenskan

Anmäls efter huvudtacklingen: ”Sätter mig i en klantig situation”

ANNONS

Erik Walli Walterholm fick ett matchstraff för en våldsam huvudtackling på Adam Plant och riskerar nu avstängning. 
Efteråt uttrycker Timråforwarden nu ånger om tacklingen.
– Det fanns verkligen inget uppsåt i att träffa honom i huvudet, säger han till ST

I gårdagens toppmatch mellan Björklöven och Timrå tvingades Erik Walli Walterholm gå och duscha tidigt efter att han fått ett matchstraff för en tackling på Adam Plant

Timråforwarden kommer från Plants blinda sida och träffar kanadensaren klockrent i huvudet. Plant låg ner på isen ett tag innan han kom på benen men Björklövenbacken återvände inte till spel i matchen. 

Walli Walterholm har anmälts till disciplinnämnden och riskerar avstängning efter tacklingen. 

– Jag ser ett backskott och vill in framför honom för att komma först på returen. Sedan sätter jag mig i en klantig situation och träffar honom i huvudet. Samtidigt är jag lite längre än honom men det fanns verkligen inget uppsåt att träffa honom i huvudet, säger Erik Walli Walterholm till Sundsvalls Tidning om tacklingen. 

”VILL ALDRIG SKADA NÅGON”

Den 21-årige forwarden menar att han tycker det var rätt att han fick matchstraff och att han kände att det blev fel i efterhand. 

– Ja, när jag såg att den träffade huvudet så, ja... det var tufft. Sedan fick jag höra om hans skadehistorik sedan innan, man vill aldrig skada någon.

Adam Plant har tidigare drabbats av en hjärnskakning den här säsongen och hade precis kommit tillbaka från skada inför helgens matcher mot Timrå. 

Erik Walli Walterholm säger också att han har tänkt höra av sig till Plant och be om ursäkt men att han inte har backens nummer. 

Timråforwarden är inte den enda som har anmälts till disciplinnämnden under söndagen. Även lagkamraten Viktor Lodin riskerar avstängning efter en armbågstackling på Zach Palmquist.
Kristianstads Erik Santesson har också anmälts för "diving" i gårdagens match mot Tingsryd. 


TV: Albert Johansson debuterar i Tre Kronor

Den här artikeln handlar om: