Foto: Kajsa Kalméus
Scoutad

"När jag ser honom spela mår jag mycket bättre"

Blott 20 år gammal har Nils Höglander klivit in i NHL och gjort avtryck för Vancouver Canucks. En av de som glatts mest åt framgångarna är NHL-scouten Patrik Jonsson. I artikelserien "Scoutad" berättar han om hur Höglander kom att bli en del av Canucks organisation.

LÄS FLER TEXTER I ARTIKELSERIEN "SCOUTAD"

Det har varit ett par riktigt tuffa månader för Vancouver Canucks svenske NHL-scout Patrik Jonsson. I fjol fick 51-åringen diagnosen prostatacancer och sedan dess har det blivit täta resor mellan hemmet i Eksjö och länssjukhuset Ryhov i Jönköping för behandlingar och kontroller.

Trots sjukdomen har han fortsatt att videoscouta åt Canucks, lämnat in rapporter på spelare av intresse inför årets NHL-draft och samtidigt hållit sig ajour med det egna lagets insatser i NHL under säsongsupptakten.

Då med extra fokus på Nils Höglander, en spelare som han i allra högsta grad varit delaktig i att drafta. 

– När jag ser honom spela mår jag mycket bättre, det påverkar mig positivt i mina tunga perioder, säger Patrik Jonsson när hockeysverige.se når honom hemma i de småländska skogarna.

"FANNS INGA BEGRÄNSNINGAR"

Patrik Jonsson är inne på tredje året som scout för Canucks nu. Tidigare har han han bland annat jobbat som junior- och tekniktränare i klubbar som HV71, Södertälje, Djurgården och Huddinge, men även som tränare på seniornivå för Tranås och Nynäshamn. Han har även hjälpt tidigare förbundskaptenen för Småkronorna, Torgny Bendelin, med scouting av spelare och gjort detsamma för Kalle Larsson, svensk general manager för Dubuque Fighting Saints i den amerikanska juniorligan USHL.

Via rekommendationer och kontakter inom Vancouver Canucks organisation blev Jonsson intressant för klubben när de ville stärka sitt grepp i Skandinavien.. Han intervjuades vid flera tillfällen innan han efter många om och men fick scoutjobbet inför säsongen 2018/19.

– Många tror att man bara får ett jobb, men det är en lång process. Jag fick vänta ett halvår innan de sa "vi kör på dig". Jag träffade dem på flera U18-turneringar, var i både Finland och USA och hade intervjuer, berättar han.

Patrik Jonsson fick tidigt korn på Nils Höglander och hans talang.Patrik Jonsson fick tidigt korn på Nils Höglander och hans talang.Foto: Vancouver Canucks & Bildbyrån

Nils Höglander var en spelare han hade fått korn på långt tidigare. Faktum är att Patrik Jonsson hade samarbetat med Höglanders agent Daniel Ljung och hans nordamerikanska kollega Allain Roy i ett tidigare skede. Genom Ljung fick han tidigt se prov på vad ynglingen från Bockträsk hade att erbjuda.

– Jag såg Nils för första gången på en video från någon kvalgrupp i TV-pucken. Videon var filmad bakom ett skyddsnät på ena långsidan, så det gick knappt att se vem som var vem, skrattar Patrik Jonsson åt minnet.
– Jag fick ta Daniels ord på att det var en av killarna där "som hade speciella skills". Sedan såg jag honom live för första gången på Ritorp i Solna när han spelade med Timrås U16-lag i någon kvalgrupp till SM. Då såg man att det var en speciell spelare. Han snurrade upp motståndarna och gjorde ett mål där han vallade in pucken via skuldran på målvakten bakifrån målet. Man såg ganska tidigt att det inte fanns några begränsningar för hur bra han skulle kunna bli.

Det som verkligen gjorde att Höglander stod ut gentemot andra var emellertid inte hans tekniska nummer eller konstmålen. Det var i stället hans tävlingsinstinkt, menar Jonsson.

– Det spelade ingen roll hur stora spelare han mötte, han tävlade ändå. Han gick in och körde, plockade ut puckarna från sargen, tog raka vägen in på mål och det i kombination med hans skills och förmågan att göra allt i hög hastighet gjorde honom verkligen speciell. 

PETADES FRÅN JVM

Inför sitt draftår 2018/19 hade Nils Höglander lämnat AIK i Hockeyallsvenskan för spel i Rögle i SHL. Trots flera starka insatser i Juniorkronorna var han en av de sista spelarna att petas inför JVM i Vancouver och Victoria. Det var ett beslut som förvånade både Patrik Jonsson och Vancouver Canucks, som hade gillat vad de sett av honom på hösten inför turneringen.

– Han hade varit Sveriges bästa spelare både under turneringen i Ö-vik på sensommaren och sedan en turnering i Tjeckien på hösten, där Sverige hade ett lite sämre lag. Vi hade även scouter på plats som såg honom i träningsmatcherna inför JVM och de tyckte att han var den bästa forwarden i svenska laget då också. Vi tyckte att hans spel på liten rink tog fram hans kvalitéer ännu bättre än på stor rink här hemma.

Bristen på storlek – Höglander mäter 176 centimer i strumplästen – var inte heller något som avskräckte. 

– Jag hade aldrig några frågetecken kring hans storlek. Det kanske andra hade. Men vi insåg nog ganska tidigt att han hade det som krävdes, rätt inställning och jobbade så extremt hårt hela tiden, säger Patrik Jonsson.

Nils Höglander.Nils Höglander på draften – i Vancouver.Foto: Kajsa Kalméus

När draften i Vancouver kom runt hörnet och det var dags att sammanställa listor och ranka spelarna såg Canucks den svenske forwarden som en spelare för första rundan.

– Vi hade tiondevalet i första rundan och la det på (Vasilij) Podkolzin, men vi såg Nils som en kille som skulle kunna gå sent i första rundan. Därför trodde jag aldrig att vi skulle ha en chans på honom. Det var så mycket snack hela tiden och agenten trodde att Anaheim skulle välja honom med valet innan oss.

TRODDE PÅ SNABB RESA TILL NHL

Men det gjorde de inte. 

Ducks valde den amerikanska backen Jackson LaCombe som 39:e spelare och Höglander fanns tillgänglig när Canucks skulle välja. Lagledningen såg det som Jonsson såg och han behövde därför inte kämpa för att uppmärksamma Höglanders positiva sidor.

– Alla gillade Nils i olika utsträckningar. Vi hade ett gäng spelare som vi tyckte var intressanta, men jag gick hårt på honom. Jag resonerade som så att det är en spelare som kommer att kunna spela hos oss ganska snart och som kan vara hos oss under lång tid.

Du såg att han var nära NHL redan då?
– Ja, det kände man. Jag hade sett honom mycket i SHL och det fanns inte mycket tvekan. Visst, det saknades lite struktur i spelet och så, men det kan man rätta till. Killen drev stenhårt framåt. Man kunde gå och titta på träningar med Rögle där han drev de andra spelarna till förbannelse. 
– Det är inte lätt att hitta den sortens karaktärer i dag. Vi pratar mycket om tävling och hur det är med den saken i dagens hockey, men den här killen är speciell när det gäller de bitarna. 

Nils Höglander stod i centrum i natt.Nils Höglander har fått en flygande start i NHL. Foto: Bildbyrån

Patrik Jonsson hade mer rätt än han kunde ana. 

Bara ett och ett halvt år efter draften debuterade Nils Höglander för Vancouver Canucks i 5–3-seger över Edmonton Oilers den 13 januari. Han krönte debuten med att göra sitt första mål i samma match.

Hemma i Eksjö satt en känslosam NHL-scout och bevittnade när Höglander blev den femte yngsta målskytten i Canucks historia, 20 år och 24 dagar gammal. 

– Man känner sig stolt, och man känner en glädje med killen fram för allt. Sedan vet jag att det här är ett lagarbete hela vägen, men det är en kille man själv lärt känna under resan och man har följt honom mycket så det är klart att lite stolthet kände man, säger Patrik Jonsson som fortsätter följa rookieforwardens framfart:
– Jag har sett i stort sett allting, men jag går ju inte upp mitt i natten utan tittar dagen efteråt i stället. 

Vad är ditt bestående intryck av vad han har lyckats åstadkomma hittills?
– Jag tycker ju nästan att han har lyckats göra det bättre än man kunde hoppats. Han har anpassat sig så väl till spelet i NHL. Jag tror det är perfekt för honom att spela med rutinerade spelare som kaptenen Bo Horvat och Tanner Pearson. Det kommer att hjälpa honom. 

Någon större förvåning finns ändå inte hos Patrik Jonsson.

– Nej, han är så bra på att anpassa sig till nya omgivningar och miljöer. Jag tror det beror på att han är så obrydd, han bara tutar på och kör och göt sitt för lagets bästa. Nivån spelar ingen större roll, säger han och pekar på en speciell sekvens i en match mot Edmonton Oilers som fastnade hos honom:
– Det var en situation där han jobbade hela vägen genom mittzonen och vann puck mot Connor McDavid. Bara där kände jag: "Fan, det är världens bästa spelare han plockar pucken av". Där visar han "jaha, Connor McDavid, vem är det? Det skiter väl jag i." (skratt). 

Vad ser du för framtid i Nils?
– Jag tror det är en spelare vi kommer att få stor nytta av under väldigt många år framöver i Vancouver. 

LÄS FLER TEXTER I ARTIKELSERIEN "SCOUTAD"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
måndag 13 februari
19:00 Kristianstad - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Västervik Hockeyallsvenskan
tisdag 14 februari
01:30 Ottawa Senators - Calgary Flames NHL
02:00 Nashville Predators - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Detroit Red Wings NHL
04:30 Los Angeles Kings - Buffalo Sabres NHL
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Oskarshamn - Örebro SHL
19:00 Timrå - Luleå SHL
19:00 Färjestad - Malmö SHL
19:00 Leksand - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
19:00 Frölunda - HV 71 SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten