Rasmus Dahlin spräckte målnollan.
Bildbyrån / Skärmklipp Buffalo Sabres
NHL

TV: Här spräcker Dahlin målnollan

ANNONS
Efter en tung säsongsstart har Rasmus Dahlin nu i alla fall spräckt målnollan. Svensken sköt sitt första mål för säsongen när Buffalo 5-3-förlorade mot New Jersey.

När Buffalo och New Jersey möttes igår vann Buffalo på straffar sedan Victor Olofsson gjort ett av lagets mål under ordinarie tid - och Linus Ullmark klivit fram i straffläggningen. 

När lagen möttes igen i kväll klev lagets tredje svensk, Rasmus Dahlin  in i handlingen. Vid underläge 1-2 var det han som, i powerplay, satte 2-2 bakom Eric Comrie i New Jersey-kassen. Målet var Dahlins första för säsongen. På de inledande nio matcherna hade han bara fått med sig två passningspoäng.

FORMSTARKA SVENSKAR

Victor Olofsson hade assist både på Dahlins mål och på Rasmus Ristolainens  3-3-kvittering i slutakten, och står nu på tio poäng (4+6) på tio matcher. Curtis Lazar var för övrigt den som öppnade Buffalos målskytte i matchen.

Men trots Dahlins powerplaykasse, och Victor Olofssons nya poäng, vann New Jersey matchen med 5-3. Stor matchvinnare blev stekhete Miles Wood som hade 2+1 och totalt har 5+3 på nio matcher. Michael McLeod gjorde också två mål - och svenske Andreas Johnsson sköt en kasse. Efter att ha gått mållös från sina sju första matcher i New Jersey har den tidigare Frölundastjärnan nu gjort mål i två raka matcher.

Jesper Bratt hade en passningspoäng på Johnssons mål. Det var hans första poäng för säsongen, efter att han gått poänglös från sina två första framträdanden efter den långdragna kontraktsförhandlingen med Devils.

Se Dahlins mål i spelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM