Jack Eichel.

Fick puck i ansiktet - sedan blev Eichel matchvinnare

Han fick pucken i ansiktet och lämnade temporärt matchen. När Jack Eichel kom tillbaka efter omplåstring förde han Buffalo Sabres till seger i straffläggningen mot New Jersey Devils.

Buffalo Sabres förlorade säsongens tre första matcher, men har efter det börjat komma i gång. På lördagskvällen vann laget sin tredje match de senaste sju dagarna. Detta genom att besegra New Jersey Devils med 4–3 efter straffar.

Lagkaptenen Jack Eichel blev matchvinnare för Sabres genom att bli den enda målskytten i straffläggningen. Eichel åkte fram och satte ett distinkt skott förbi Scott Wedgewood i gästernas kasse.

24-åringen hade dessförinnan fått en puck i ansiktet i den tredje perioden, något som tvingade honom att temporärt lämna matchen för att få tillsyn. Väl tillbaka blev han en av skillnaderna mellan lagen.

STORSPEL AV ULLMARK

En annan skillnad var Linus Ullmark.

Buffalos svenske keeper stod för 31 räddningar och stoppade samtliga tre New Jersey-skyttar i straffläggningen. Hans mest imponerande räddning kom när han stoppade Jack Hughes direktskott i den tredje perioden.

Landsmannen och före detta Modo-kompisen Victor Olofsson lämnade isen som målskytt, hans fjärde fullträff den här säsongen, efter att ha gett Sabres ledningen med 3–2 i ett powerplay i tredje perioden. Rasmus Dahlin stod för passningen till målet.

I New Jersey sköt Andreas Johnsson sitt första mål för nya klubben. 26-åringen trejdades till Devils av Toronto Maple Leafs under hösten och hade bara en assist på sina sju första matcher med laget innan första målet kom.

I Devils spelade Jesper Bratt sin andra match efter att ha kommit överens med klubben om ett nytt kontrakt och därefter tvingats sitta i karantän. 22-åringen har matchats hårt av coachen Lindy Ruff hittills och spelade återigen runt 20 minuter. Dock utan att komma med i poängprotokollet.

Buffalo - New Jersey 4–3 (0–0, 1–1, 2–2, 0–0, 1–0)
Buffalo:
Eric Staal (3), Tobias Rieder (3), Victor Olofsson (4) (Rasmus Dahlin), Jack Eichel (avg. straff).
New Jersey: Ty Smith (2), Andreas Johnsson (1), Janne Kuokkanen (1).