Johan Åkermans LHC förlorade igen.
Bildbyrån
SHL

Nollades i ödesmatchen: "Var bara tre poäng vi förlorade"

ANNONS
HV71 vann ödesmatchen mot Linköping och lämnade över jumboplatsen till LHC. Ett enda mål räckte i bottenmötet. Men östgötarna ger inte upp.

– Vi ska fortsätta fylla på vårt konto med poäng, och sen får vi se hur långt det räcker, säger tränaren Johan Åkerman till CMore.

Anton Wedins mål efter inte ens tre minuters spel blev matchens enda. HV71 vann ångestmatchen mot LHC och lämnade tack vare det jumboplatsen - till just LHC.

Linköping är nu åter nere under en poäng per match, de har 33 inspelade poäng på 34 matcher, och har tre poäng upp till Malmö ovanför kvalstrecket. Malmö som spelat tre matcher färre än LHC.

– Man måste göra mål för att i alla fall ha chansen att vinna. Det lyckades vi inte med idag. Det är ineffektivt, vi hade chanser för att göra mål. Och sätter vi ett har vi en större chans att sätta ett andra också, suckade tränaren Johan Åkerman efter matchen.

"INTE DET ROLIGASTE STÄLLET"

Det har legat ett oerhört stort fokus utifrån på kvällens match, men Åkerman verkade själv inte lägga någon större vikt vid att det var en bottenkollega man mötte.

– Botten av tabellen är inte det roligaste stället. Samtidigt var det bara tre poäng vi förlorade idag, inte tio poäng. Det står tre poäng på spel på tisdag (mot Brynäs) också. Vi ska fortsätta fylla på vårt konto med poäng, och så får vi se hur långt det räcker.

Lagkaptenen Jonas Junland intervjuades efter den andra perioden och var mäkta irriterad på framför allt en detalj i spelet.

– Vi vinner inga andrapuckar. Man gör oftast inte mål på förstaläget, utan man måste vinna tillbaka pucken igen. Där är det riktigt uselt, dundrade han i C More.

Medan Linköping alltså ska till Gävle för spel mot ett annat bottenlag, Brynäs, väntar Djurgården i Stockholm för HV71:s del. HV71 tog sin första seger för den här gången under Stephan "Lillis" Lundhs ledning. Jonas Gunnarsson höll nollan.

– Egentligen är det skitsamma hur fan det såg ut idag, vi behöver poängen, sade Gunnarsson.


TV: Veckans SHL-lag #14

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL