Sök
Oula Palve
Bildbyrån / Cmore
SHL

"Jag har haft ett par tuffa år - hockeyn har inte alltid varit kul"

Han lämnade Linköping efter att bara ha gjort tolv poäng på 31 matcher. För hockeysverige.se berättar Oula Palve om uppbrottet från LHC och nystarten i Brynäs.

– Jag blev frustrerad, de blev frustrerade. Det var bäst för båda att vi skildes åt, säger Palve till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

När Oula Palve presenterades som ny spelare i Linköping sågs det som en prestigevärvning. Centern hade öst in poäng i Finland och till och med belönats med ett NHL-kontrakt inför förra säsongen.

Men häromdagen meddelade LHC att de valt att gå skilda vägar med den tilltänkte spetscentern. Det blev bara tre mål och tolv poäng på 31 matcher i Cluben. Ett par dagar efter uppbrottet från Linköping kunde hockeysverige.se avslöja att Palve skrivit på för Brynäs.

Under tisdagen träffade han sina lagkamrater för första gången, och senare på kvällen debuterade han för sina nya klubb när man besegrade Örebro med 2-0.

– Vi gjorde en rätt hyfsad match. När vi mötte Örebro med Linköping kändes det som att vi var. I kväll kändes det som att vi styrde matchen i alla perioder. Vi gjorde det riktigt bra, ler Palve efter debuten.

Han kastades direkt in i förstakedjan i ett skadeskjutet Brynäslag, och tog Greg Scotts plats intill Nicklas Danielsson. Patrik Berglund ersatte Anton Rödin och fullbordade toppenheten. Palve fick också chansen i powerplay direkt.

– Det är den rollen jag haft de senaste åren, eller egentligen nästa hela karriären. Jag vill såklart spela så mycket som möjligt och producera så mycket som jag kan. Men jag är i ett nytt lag, och de har många riktigt bra spelare här, så jag kan inte bara komma hit och få en massa istid. Jag måste förtjäna den, konstaterar den finske centern.

Det har varit snabba ryck för Oula Palve.Det har varit snabba ryck för Oula Palve.Bildbyrån

Hur har det senaste dygnet varit för din del?

– Överväldigande, såklart. Det har hänt många saker de senaste dagarna, men det har bara varit för mig att försöka ta in det och göra det mesta av det. Alla har varit snälla, från tränaren till sportchefen och framför allt spelarna, så det har varit en ganska enkel omställning trots allt. Jag fick spela med bra spelare direkt, och jag tycker vi fick en ganska bra kemi mellan oss också. Det har varit en bra dag.

"MENTALT TUFFT, JA"

Efter att ha vräkt in poäng i TPS för två säsonger sedan skrev Oula Palve på för Pittsburgh Penguins. Men efter en tuff säsong i klubbens AHL-lag trejdades han mot John Nyberg (numera hans lagkamrat i Brynäs) till Dallas. Men tiden i AHL blev tämligen misslyckad, med bara 13 poäng på 60 matcher. Därifrån tog han sen steg till Linköping - och nu blev det alltså återigen en flytt mitt i säsongen för 28-åringens del.

– Det har varit mentalt tufft, ja. Men jag tycker ändå jag spelat bra. Hela det senaste året kände jag att jag inte producerade som jag ville, men spelet fanns där. Det som framför allt inte fungerade i Linköping var powerplayet. Normalt gör jag hälften av mina poäng där. Hade jag gjort tio poäng till i powerplay hade alla sagt "Oj, vilken bra spelare det där är". 

– Mitt jobb är att producera mål och poäng, det är så jag bedöms. Men jag har ändå kvar mitt självförtroende. Även om jag inte kunnat producera en poäng per match här så vill jag fortsätta spela mitt spel, efter de styrkor jag har.

Det hade varit enkelt i din sits att lämna Sverige och exempelvis flytta hem igen. Varför ville du stanna i SHL?

– Alltså, jag har gillat min tid här i Sverige. Jag gillar hockeyn. Den är underhållande, snabb och utmanande. Så jag kände att jag ville stanna här och ge det en chans till även om jag inte fick ut det bästa av mitt spel i Linköping. Jag känner att jag fortfarande kan vara en bra spelare i den här ligan.

Hur har omställningen från finsk och nordamerikansk hockey, till den svenska, varit för dig?

– Det känns faktiskt som att det är lite av en mix mellan den finska och den nordamerikanska hockeyn. I Finland är ju rinkarna hyfsat lika, och det gör såklart en hel del. I AHL fanns det ingen tanke alls. Det var en liten is och alla bara körde, ingen tänkte över huvud taget. SHL är lite av en mix mellan dem, men jag skulle säga att det är många fler bra spelare här än i AHL till och med.

Oula Palve i ett möte med Brynäs under säsongen.Oula Palve i ett möte med Brynäs under säsongen.Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

"DET FINNS NOG EN SKULD HOS BÅDA"

Men vad var det då som inte fungerade i Linköping? Där har prestigevärvningen faktiskt inget bra svar.

– Jag vet inte, det är svårt att säga. De hade många bra spelare som spelat bra tidigare, men det var som att hela laget gick in i en "lockdown". Vi fick inte ut det bästa av oss själva och förlorade många matcher. Ingenting fungerade.

– Ibland är det tufft, bara. Speciellt för mig som haft ett par tuffa år. Hockeyn har inte alltid varit kul, eftersom det inte stämt speciellt bra för mig och jag har gått från lag till lag. Nu uppskattar jag bara att jag fått en chans till en nystart i Brynäs.

Är du besviken på något hos Linköping, eller tar du på dig skulden själv?

– Det finns nog en skuld hos båda. Det fungerade inte, helt enkelt. Laget förlorade, jag producerade inte, jag blev frustrerad, de blev frustrerade. Ibland är det bara så att det inte funkar. Det var bäst för båda parter att vi skildes åt. Och idag, efter den här matchen, känner jag att det var rätt beslut. Idag hade jag kul när jag spelade.

Även om Brynäs, precis som Linköping, varit i botten av tabellen säsongen igenom ser Palve klara skillnader mellan lagen.

– Man kan väl se det som att båda ligger i botten och ja då finns det väl vissa likheter. Men vi har fyra, fem matcher färre än alla andra. Vinner vi de matcherna så är vi på slutspelsplats. Jag tycker vi har ett mycket bättre läge att kunna gå till slutspel, avslutar den finske centern.


TV: Veckans SHL-lag #14

Matchrapporter: Linköping segrare hemma mot Örebro Hockey Seger för Växjö efter avgörande i förlängningen mot Linköping Seger för Skellefteå borta mot Linköping

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten