Klart: Då drar AHL-säsongen igång

Här kommer ett negativt besked till alla sportchefer i Sverige som hoppats värva från Nordamerika efter att NHL:s träningsläger tar slut.
AHL har lagt upp en plan för säsongen 2020/21 och ska börja spela 5 februari. 

Sportcheferna i Sverige har varit optimistiska om att det kommer att finnas flera spelare tillgängliga på marknaden om ett par veckor då NHL:s träningsläger tar slut. 

SHL- och allsvenska klubbar hoppades då kunna plocka upp spelare som inte lyckades ta en plats i ett NHL-lag inför den stundande säsongen där borta. 

Nu verkar det dock inte finnas lika många spelare tillgängliga som de svenska lagen hoppas på. 

Under onsdagsnatten spikade nämligen farmarligan AHL sitt startdatum för säsongen 2020/21. De ska börja spela den 5 februari. 

– Vi jobbar fortfarande på de slutgiltiga detaljerna men detta är ett stort steg som tillåter våra lag och deras NHL-partners att planera på ett bättre sätt inför den kommande säsongen. Vi ser fram emot att släppa pucken 5 februari, säger AHL-kommissionären Scott Howson i ett pressmeddelande. 

Det finns dock flera frågetecken för farmarligan till exempel är det inte klart hur många matcher som ska spelas eller hur man löser frågan med de kanadensiska lagen. 

Fyra av de 31 lagen i AHL är baserade i Kanada, Toronto Marlies, Laval Rocket, Manitoba Moose och Bellville Senators, och för tillfället ser det ut som att det skapas en mini-division med de fyra lagen som stannar kvar i Kanada och endast möter varandra. 

Detta eftersom problematiken kring att resa mellan den amerikanska och kanadensiska gränsen just nu som en effekt av Coronapandemin. 


TV: Erik Karlssons bästa sekvenser från gångna NHL-säsongen

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: