Per Kenttä rasar efter skadan på Kevin Poulin.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

"Pissdåligt – ingen respekt för målvakterna"

ANNONS
Kevin Poulin tvingades utgå i gårdagens match efter en smäll från Almtunas Tobias Liljendahl. Nu är Björklövenmålvakten återigen långtidsskadad – och sportchefen Per Kenttä är rasande.
– Det är så jäkla pissdåligt att man inte har någon respekt för målvakter i svensk hockey, säger han till Västerbottens-Kuriren.

Björklöven kommer återigen att tvingas klara sig utan sin stjärnmålvakt Kevin Poulin. Under gårdagens möte med Almtuna (3–0-seger för Björklöven) åkte kanadensaren på en rejäl smäll sedan han kolliderat med Almtunaforwarden Tobias Liljendahl.

Poulin skulle rensa undan en lös puck när Liljendahl, som jagade ett friläge, brakade ihop med Björklövenmålvakten. Poulin tvingades utgå skadad – och efter matchen kom sportchefen Per Kenttä med beskedet att målvakten återigen blir borta länge.

– Det är en långtidsskada, han blir borta en längre tid. Det är så jäkla pissdåligt att man inte har någon respekt för målvakter i svensk hockey, säger han till Västerbottens-Kuriren.
– Jag blir så förbannad. Det är så respektlöst, han (Tobias Liljendahl) har gott om tid att väja undan, men väljer att fullfölja. Är det här okej är målvakter ett jagat byte.

"DET ÄR FÖRJÄVLIGT"  

Smällen kommer inte att granskas av disciplinnämnden, något som upprör Kenttä.

– Det är förjävligt, jag har fått veta att de inte kommer att skicka det här vidare. Domarna har åkt omkring och jagat slashingar halva säsongen, men när någon blir överkörd på det här sättet så ger det ingenting. Det säger något om att vi inte har någon respekt för målvakter i Sverige.

Huruvida Björklöven nu kommer att ge sig ut på en ny målvaktsjakt är i dagsläget inte klart. Poulin hann bara spela tre matcher efter den handskada han ådrog sig i samband med en match mot Södertälje i början av november.


TV: Emil Heineman om långa vägen till JVM

Den här artikeln handlar om: