Sök
SUCCEKEDJÁN! Peter Cehlárik, Marek Hrivík och Carter Camper.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Intervju

Leksands succékedja: "Det här är hemligheten"

De har varit SHL:s främsta kedja den här säsongen och fullkomligt öst in poäng för sitt Leksand. Hockeysverige.se samlade Peter Cehlárik, Marek Hrivík och Carter Camper för att höra vad som är nyckeln till kedjans framgångar.
– Det var uppenbart redan från början att våra olika spelstilar passar ihop, säger Cehlárik.

LEKSAND (Hockeysverige.se)

Vi har sett många härliga kedjor under åren i elitserien och SHL. Håkan LoobJan Ingman och Thomas Rundqvist. Vad sägs om Mats ÅhlbergDan Labraaten/Hans Jax och Dan SöderströmJörgen JönssonPelle PrestbergPeter NordströmAnders GozziPeter LarssonOve MolinOtakar VejvodaPavel PateraMartin Prochazka… Listan kan göras hur lång som helst.

Det var ändå många säsonger sedan vi såg en så effektiv trio som den Leksands sportchef Thomas Johansson skakat fram. Inför kvällens matcher har Carter Camper svarat för tio mål och totalt 27 poäng på 25 matcher. Marek Hrivík, sex mål och totalt 26 poäng på 19 matcher samt Peter Cehlárik 13 mål och totalt 22 poäng på 25 matcher.

SPELAT MOT VARANDRA I FARMARLIGORNA  

Vad är nyckeln till deras kemi och hur väl kände dom till varandra inför den här säsongen? Hockeysverige.se stämde träff med den omtalade trion efter lagets träning i Tegera arena inför kvällens match mot Skellefteå.

– Jag har spelat mot Camper i AHL några gånger, men samtidigt var det många nya spelare för mig då jag kom till laget. Det jag också visste var att han hade tillhört Bostons organisation, vilket jag också gjort. Det här gjorde såklart att vi hade något att prata om då vi lärde känna varandra, säger Peter Cehlárik.
– Samma sak för mig, att vi har mötts runt om i ”minors” och sett hans ansikte några gånger där ute på isen. Vi har spelat mot varandra under några säsonger nu, berättar Marek Hrivík. 

Marek Hrivík.Marek Hrivík.Foto: Ronnie Rönnkvist

Carter Camper:
– Precis som Peter säger så kände jag igen honom från Bruins organisation. Jag alltid följt den eftersom det var i den jag inledde min professionella karriär.
– Marek, samma sak där. Sedan fem, sex år tillbaka har vi spelat mot varandra några gånger. Alla känner till varandra. Även dom man inte spelat med eller mot känner man till eftersom det är en ganska liten värld.

Mikael Karlberg har sagt vid något tillfälle att er första träning tillsammans var speciell, hur minns ni själva ert första möte?
– Jag tror ”Challe” minns den bättre än vad vi gör, skrattar Hrivík

Cehlárik:
– Vi spelade tillsammans från Campers första träning…

Camper:
– Vi tillsammans utgör en bra kombination av spelare. Vi matchar bra ihop utifrån hur vi tänker och spelar, vilket gjort att det blivit succé.

"DET HÄR TILLSAMMANS ÄR HEMLIGHETEN"  

Var det en speciell känsla redan från början?
Camper:
– I första matchen var inte Marek med eftersom han var avstängd. I andra träningsmatchen mötte vi Malmö…

Hrivík:
 – Det var efter det vi började spela tillsammans som line.

Cehlárik:
– Det var uppenbart redan från början att våra olika spelstilar passar ihop. Efter första matchen hade vi några träningar tillsammans och då började det kännas bra, ju mer vi tränade tillsammans desto bättre kändes det i träningsmatcherna. I matchen mot Malmö visade vi också vad vi kan prestera tillsammans.  

Peter Cehlárik.Peter Cehlárik.Foto: Ronnie Rönnkvist

Vad är hemligheten med den här kedjan?
Hrivík:
– Kemin. Vi alla i ”linen” gör olika jobb alla har olika roller. Det här tillsammans är hemligheten.

Och era roller är?
– Han är (Cehlárik) är skytten, han (Camper) är en framspelare vilket jag också är. 

Cehlárik:
– Alla tre bidrar med något. Marek och Carter är bra skridskoåkare, åker mycket, medan jag är en spelare som jobbar med i ”forechecken”, försöker vinna puck och skapa åt oss vi har, som sagt var, fungerat bra ihop sedan början.

"DÅ VET JAG ATT DOM KLAGAR PÅ MIG"  

Hur är er relation vid sidan av isen?
– Den är bra fram till det att dom börjar prata sitt språk för då vet jag att dom klagar på mig, säger Camper skämtsamt samtidigt som han slänger en blick på sina slovakiska vänner. 

Cehlárik:
– Marek är en ensamvarg och har ingen här (skratt). Eftersom Carter har familjen här så blir det inte att vi umgås så mycket vid sidan om, men vi umgås varje dag då vi är här på arenan.

Men du, Peter, förstår väl svenska?
– Ja, det gör jag…

Förstår ni andra två någon svenska?
Marek:
– No.

Camper:
– Zero.

Cehlárik:
– I början fick jag översätta till dom två, men sedan har Björn (Hellqvist) börjat prata engelska med hela laget.

Ni har en press på er att leda laget och producera varje kväll, hur tänker ni kring det?
Camper:
– Vi alla ser pressen att leverera som något positivt. Det är också där alla tre vill vara annars skulle vi inte vara här. Vi vill också spela så mycket som möjligt, vilket är kul. Vi vill vara den kedja och spelare som laget förlitar sig på. Man tränar också hårt för att vara en ledande spelare i laget. 

Carter Camper.Carter Camper.Foto: Ronnie Rönnkvist

Hrivík:
– Jag kan bara hålla med.

Cehlárik:
– Det här är ju något man strävat att få vara sedan man var ung. För mig är det första gången jag är i en sådan här position. Det är också roligt och ger mig mycket frihet att vara tredjelänken i kedjan med dom här två.

"FINNS INTE SÅ MYCKET ATT FYLLA UT TIDEN MED"  

Hur trivs ni att bo i Leksand som är en ganska lite ort?
Camper:
– Jag tror det är skillnad för alla oss tre. Jag har min familj här och bor i Hälla med min fru och två små pojkar. Det är lugnt liv och jag är tacksam att kunna ha min familj med mig här och då få chansen att tillbringa mycket tid med mina pojkar.
– Det händer inte så mycket eftersom vi har Covid-19 och jag visste innan jag kom hit att det skulle vara annorlunda mot det jag varit med om tidigare i livet. Det är ett enklare liv helt enkelt. 

Succékedjan firar ytterligare ett mål.Succékedjan firar ytterligare ett mål.Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Hrivík:
– Det är utmanande när det som det är idag och inte finns så mycket att fylla ut tiden med efter att man lämnat rinken.
– Jag fokuserar på hockeyn, vilket jag är här för just nu, och att bli en bättre hockeyspelare. Det kommer finnas tid för annat efter säsongen.

Peter, är det stor skillnad mot Luleå?
– Leksand är såklart en mindre ort och det finns inte så många restauranger och sådant som i Luleå. Jag trivs här och alla ställen som jag har spelat på har både positiva och negativa sidor.
– Det blir en lite annorlunda livsstil och det blir mycket att man går ut på promenader med vår hund efter älven. Vi upptäcker nya saker här som inte fanns i USA, men överhuvudtaget har det varit bra.


TV: Noel Gunler om sitt målskytte på JVM

Matchrapporter: Seger för Färjestad som förlänger vinstsviten Leksand besegrade Örebro – och gick förbi i tabellen Leksand fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten