Stehhete Chris DeSousa.
Bildbyrån

Luleås galna vändning - bäst på 2000-talet

Ur ingenting gjorde Oskarshamn 2-0. Drygt fyra minuter senare ledde Luleå med 4-2. En sådan målexplosion saknar motstycke på 2000-talet, enligt DomarnaPunktSe.

Det var en jämn förstaperiod, som Oskarshamn gick segrande ur med 1-0. Men i den andra perioden fick vi se en hyfsad scenförändring. Redan från första bytet tryckte Luleå tillbaka smålänningarna rejält - och därför kom Oskarshamns 2-0-mål som en riktig käftsmäll för bortalaget.

Men det visade sig att Oskarshamns 2-0-mål var det Luleå behövde för att kunna lägga in ännu en växel. Bara fyra minuter och 27 sekunder efter Oskarshamnsmålet ledde nämligen Luleå med 4-2, efter en målorgie av sällan skådat slag.

SNABBAST PÅ 2000-TALET

Mellan 6:11 och 8:38 i den andra perioden gjorde man alltså fyra (!) mål. Chris DeSousa inledde målexplosionen när han förlängde sin målsvit till tre matcher. Sen kom 2-2 efter ett urläckert spel i powerplay, när Petter Emanuelsson överlistade Tex Williamsson. Det var hans femte mål den här säsongen mot Oskarshamn.

– Det är svårt att inte trivas när man gör mycket mål. Men jag fick en väldigt fin passning av Nisse, det var svårt att missa där, säger Emanuelsson till TV4.

Kort efter Emanuelssons kvittering gjorde Jonas Berglund 3-2 - och vändningen var fullbordad. Bara sekunder därpå kom också 4-2 via Jack Connolly.

De fyra målen på 2:27 var den snabbaste noteringen på hela 2000-talet av ett bortalag, enligt statistikkontot DomarnaPunktSe.

I torsdagens möte mellan lagen var det Oskarshamn som vände 0-2 till 4-2. Då kämpade sig Luleå tillbaka till 4-4 och vann sedan efter förlängning, vilket gav Martin Filanders gäng deras elfte raka förlust.

Idag blev det ett tolfte raka nederlag, efter det som till slut blev en 5-2-seger för Luleås del.