Martin Filander tog en timeout - förgäves.
Bildbyrån
SHL

Efter raset: "Det blir fritt fall"

ANNONS
Man tog en timeout, tog ledningen med 2-0 - och rasade ihop totalt. Oskarshamn åkte på sin tolfte raka förlust efter att ha förlorat med 5-2 mot Luleå.

– I stället för att hjälpa varandra på vägen sätter man varandra i klistret, säger Martin Filander i C More.

Den första perioden var jämn. Den andra perioden inleddes uruselt från Oskarshamn, som blåstes av banan av Luleå. Trots en ledning med 1-0 valde Martin Filander då att ta timeout, bara tre minuter in på mittakten.

En minut senare gjorde Kim Strömberg 2-0. Ytterligare 2:27 senare ledde Luleå med 4-2. Oskarshamn rasade ihop fullständigt och orkade efter Luleås målorgie aldrig resa sig.

– Jag tar timeouten tidigt, sen gör vi ett dåligt byte men gör mål direkt. Sen är det fortsatt fritt fall i några minuter och det ringer fyra gånger. Vi ska vara glada att det bara blir fyra mål, sade en besviken Martin Filander i C More.

"VI SPELAR FAST OSS"

Filander menade att allting gick fel i mittperioden, från start till mål.

– Vi hanterar inte andraperioden bra alls, redan från start. Vi vänder hem, vi lämnar över problemet innan vi löst det. I stället för att hjälpa varandra på vägen sätter man varandra i klistret.

Lagkaptenen Jonas Engström var även han besviken över hur Oskarshamn tog sig an andraperioden.

– Vi måste göra bättre värderingar. Vi spelar fast oss och kastar bort puckar blint, suckade han i periodpausen mellan den andra och tredje perioden.

TVÅ POÄNG AV 36 MÖJLIGA

Förra säsongen satte Oskarshamn ett minst sagt osmickrande rekord, då man åkte på 14 raka förluster. Efter lördagens 5-2-förlust är sviten uppe på tolv raka förluster. De har inte vunnit sedan Djurgården besegrades med 4-2 den tionde november. Sedan dess har man tagit två av 36 möjliga poäng, och fått med sig målskillnaden 23-46.

– Det går inte i SHL att spela 42 minuter i en match. Man måste hålla i hop det och inte börja tvivla bara för att man släpper in ett mål, sade Filander efter matchen.


TV: Alexander Holtz om en JVM-turnering olik alla andra

Den här artikeln handlar om: