Arvid Costmar.
Bildbyrån
Junior-VM 2021

Från bandyorten - men valde hockeyn: "Inget sug för bandyn"

ANNONS
Han är fostrad i bandyorten Motala. Men den sporten var aldrig intressant för Arvid Costmar. Nu är LHC-talangen i stället en tänkt nyckelspelare i Sveriges JVM-lag.

– Det skulle vara jättekul - och en rolig utmaning, säger han om den möjliga rollen som toppcenter.

När Karl Henriksson och William Eklund tvingades lämna återbud till JVM, efter att ha lämnat ett varsitt positivt coronatest, föll två tänkbara toppcentrar bort.

Det kan i sin tur göra att Arvid Costmar får en mer framskjuten roll. Nu har Theodor Niederbach tränat med stjärnduon Alexander Holtz och Lucas Raymond inför turneringsstarten - men Costmar är en av få etablerade centrar som finns kvar i Juniorkronornas lag. Med sina 28 SHL-matcher är han till och med en av de mer rutinerade.

Om han är sugen på en roll som toppcenter? Givetvis.

– Jag har inte tänkt så mycket på det, men det blir ju naturligt att någon annan får en större roll när de spelarna får stanna hemma. Det är mest tråkigt att de inte får följa med, sade Arvid Costmar innan avresan till Edmonton.

– Men det skulle vara jättekul - och en rolig utmaning såklart. Det är något jag ser positivt på, säger han om möjligheten till en större roll.

Är du en sådan som kan växa med större ansvar?

– Ja, det tror jag. Det tror jag absolut.

Bildbyrån

Förutom William Eklund och Karl Henriksson har, som bekant, även Albin Grewe och backen William Wallinder, tvingats lämna återbud till JVM. Utöver en hel drös ledare, däribland Tomas Montén.

Hur mycket påverkar det er som grupp att ni inte får med er de där fyra spelarna? Det känns som spelare som annars var ganska givna i sluttruppen.

– Det är jättetråkigt såklart. Främst för spelarna, men också för oss som lag. Samtidigt hade man i åtanke att någon nog skulle falla bort, med tanke på hur det ser ut i samhället.

– Vi kan bara fokusera på de som är här. Det är vi som ska göra det i slutändan. Vi måste hålla fullt fokus på det vi ska göra.

"VET VAD SOM KRÄVS FÖR ATT VINNA"

19-årige Arvid Costmar gör sitt första U20-VM. Han har dock spelat prestigefyllda World Hockey Challenge med U17-landslaget, och var också med i den trupp som vann U18-VM på hemmaplan för två år sedan. Då fick Linköpingstalangen emellertid inte vara med hela vägen.

– Det var ju sjukt mäktigt såklart. Tyvärr blev jag ju skadad i tredje matchen, så det blev inte riktigt samma känsla. Men trots det var det enormt kul att få uppleva det, och få känna känslan av att vara världsmästare,

Hur mycket betyder det för er som grupp, att ni ändå har en del spelare som var med och vann det där guldet?

– Vi vet någonstans vad som krävs för att vinna, så det tror jag absolut kan ha någon betydelse. Vi vet att vi har gjort det förr - så då kan vi lika gärna göra det igen. Den känslan är alltid bra att ha.

– Med tanke på att vi spelade så viktiga matcher tror jag också att vi kan få en känsla mellan spelarna också, att man litar på varandra i viktiga lägen. Det kan nog också betyda en del, ju längre in i en turnering man kommer.

Arvid Costmar var med och vann VM-guld med Småkronorna 2019Arvid Costmar var med och vann VM-guld med Småkronorna 2019Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

SLAGIT SIG IN I LINKÖPING

Costmar gjorde sin SHL-debut redan för två säsonger sedan, då han fick speltid i två matcher. Förra säsongen fick han speltid i åtta - men hade i stället lekstuga i J20-serien. Med 26 mål och 24 assist, totalt 50 poäng, på bara 29 matcher hade han ligans bästa poängsnitt av de som spelade fler än åtta matcher. Han var exempelvis före namn som Lucas Raymond, Karl Henriksson och Linus Öberg som ju alla spelade JVM redan förra året. 

Den här säsongen har han på allvar etablerat i SHL. Det har blivit ett mål på 16 matcher i högstaligan under hösten och den tidiga vintern.

– Det är min första seniorsäsong, så det har varit en liten anpassningsperiod där jag behövt komma in i grejerna eller vad man ska säga. Men jag tycker att jag efter en startsträcka i början har blivit bättre och bättre. Jag känner att jag gör framsteg och verkligen börjar anpassa mig efter den hockey som spelas på seniornivå. Det går åt rätt håll. Det känns som att jag blir bättre för varje match. 

Har steget varit svårt, tycker du?

– Det hade jag räknat med att det skulle bli. Det är ett ganska stort steg att ta, från J20-hockeyn och rakt in i SHL. Jag tror det är viktigt för mig att jag fortsätter försöka ta det steg för steg, och att jag inte ska förvänta mig för mycket.

Är det något som förvånat dig med spelet, eller hur övergången från junior- till seniorhockey blivit?

– Nej, egentligen inte. Det jag känner är väl att det krävs väldigt mycket för att ens skapa något offensivt. Det är såklart en helt annan struktur än det är i J20-hockeyn där det är mer tuta och kör. I SHL är det väldigt mycket struktur och väldigt mycket disciplin.

"HANDLAR OM ATT VÅGA SPELA UT"

Att slå sig in i seniorhockeyn har den här vintern visat sig vara extra viktigt, eftersom juniorserierna sedan en dryg månad tillbaka legat nere till följd av coronapandemin. Costmar har den här säsongen bara gjort tre inhopp i J20-laget, med sex poäng som resultat.

– Ja, det har helt klart betytt extra mycket den här säsongen. Jag har några polare i J20-laget och de har det inte bra alls just nu. De får inte lira några matcher och har liksom inte så mycket att se fram emot. Att träna är väl en sak, men man vill ju ha det här matchsuget. Det är riktigt surt för dem.

Arvid Costmar firar säsongens första SHL-mål.Arvid Costmar firar säsongens första SHL-mål.Bildbyrån

När man kollar igenom Arvid Costmars Eliteprospect-profil får man lätt intrycket att det rör sig om en renodlat offensiv supertalang, med tanke på att han genom karriären öst in poäng. Men det man hör om Motalasonen är att det lika mycket handlar om en ansvarstagande center som också besitter defensiva färdigheter.

– Ja, så skulle jag nog säga. Jag är en tvåvägscenter som behärskar spelet i alla zonerna och är användbar i både powerplay och boxplay.

Men med tanke på den extrema produktion du haft, inte minst förra säsongen, känner du att du var redo för mer spel i SHL redan då?

– Visst, man vill ju alltid vara med A-laget. Det är inget snack om saken, så det är klart att jag hade velat spela mer där. När det går bra strävar man alltid uppåt. Så...ja, är väl svaret på din fråga.

Så, vad behöver du göra för att bli den där producerande spelaren även på den nivån?

– Jag skulle säga att mycket handlar om att våga spela ut, och våga spela sitt spel. Man måste vara stark på pucken och verkligen ha tron på att man kan göra den där skillnaden. Men som jag var inne på har jag behövt en liten anpassningsperiod.

– För mig som kommer upp som ny från juniorlaget handlar det om att göra rätt för sig. Jag måste visa att jag är pålitlig, och på den vägen få spela mer. Det är det jag prioriterat så här långt, och det som gjort att jag kanske chippat iväg pucken i stället för att göra något annat.

"ÄR BANDYN SOM GÄLLER DÄR"

19-årige Arvid Costmar draftades förra året, som 215:e av 217 spelare, av Vancouver Canucks. Men hockey är inte den enda sport den Motala AIF-fostrade talangen sysslat med. Som sig bör har han även spelat bland annat bandy. Motala är en klassisk svensk bandyort, och klubben IFK Motala vann SM-guld 1987.

– Ja, jag har lirat både fotboll och bandy faktiskt. Det stod mellan fotbollen och hockeyn där vid tolv, 13 års ålder. Men det var inget snack egentligen. Hockeyn passade bättre och var roligare.

De senaste åren har faktiskt en hel del spelare från klassiska bandyorter slagit igenom i ishockey. Lidköping har varit en stark leverantör av talanger till Frölunda. Rasmus Dahlin och Christoffer Ehn är två av dem. Victor Söderström är från Skutskär och så sent som förra året spelade Bollnäsbördige Albin Eriksson JVM för Sverige. 

I Motala är väl bandyn störst, du kände inget sug över att satsa på den?

– Ja, det är bandyn som gäller där. De har ett lag i högstaserien så bandyintresset är riktigt stort. Men nej, jag kände inget sug för bandyn.

Tur var väl det. Nu laddar han i stället upp för ett JVM i Edmonton.

– Jag försöker att inte fokusera så mycket på långsiktiga mål där, utan jag tar det mer dag för dag och match för match. Jag ska göra det bästa av varje match. Då vet jag att det kommer gå bra. 


TV: Alexander Holtz om en JVM-turnering olik alla andra

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 30 mars
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
17:30 Pelicans - Ilves Liiga
17:30 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
19:00 Växjö - Frölunda SHL
20:00 Servette - Zug National League
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
15:15 Skellefteå - Örebro SHL
16:00 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
16:00 Pelicans - Ilves Liiga
18:30 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
15:00 Frölunda - Växjö SHL
18:30 Björklöven - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL
19:00 Örebro - Skellefteå SHL
19:00 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Biel - Zürich National League
tisdag 04 april
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Dallas Stars - Nashville Predators NHL
04:00 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL
19:00 Björklöven - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Frölunda SHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Florida Panthers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Ottawa Senators NHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins NHL
onsdag 05 april
02:00 St Louis Blues - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Seattle Kraken NHL
04:03 San Jose Sharks - Colorado Avalanche NHL
04:03 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
17:30 Tappara - Helsingfors IFK Liiga
19:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Örebro SHL
20:00 Zürich - Biel National League
01:30 New York Rangers - Tampa Bay Lightning NHL
01:30 Winnipeg Jets - Calgary Flames NHL
torsdag 06 april
04:00 Anaheim Ducks - Edmonton Oilers NHL
17:00 Tyskland - Sverige VM Damer
17:30 Ilves - Pelicans Liiga
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Frölunda - Växjö SHL
01:00 Florida Panthers - Ottawa Senators NHL
01:00 Montreal Canadiens - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:30 New York Islanders - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 07 april
02:00 Nashville Predators - Carolina Hurricanes NHL
02:00 St Louis Blues - New York Rangers NHL
02:30 Dallas Stars - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL
04:30 San Jose Sharks - Colorado Avalanche NHL
16:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
16:00 Tappara - Helsingfors IFK Liiga
19:30 Örebro - Skellefteå SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten