Sök
Måns Lindbäck har fått jubla ofta i år.
Foto: Bildbyrån
Intervju

”Jag har tagit vara på förtroendet och det känns bra”

I fjol tog Måns Lindbäck ett stort kliv offensivt. I år har han fortsatt på samma väg och inlett strålande. En del av förklaringen till succén är att han slutade arbeta vid sidan av hockeyn inför förra säsongen.
– Jag har fått mer tid att förbereda mig på rätt sätt och det har gett mig ett lyft, säger han till hockeysverige.se.

Under fjolårssäsongen fick man kanske en hint om vart Måns Lindbäck var på väg. Efter att ha gjort nio poäng som bäst tidigare i karriären svarade han för 25 poäng på 50 matcher för Södertälje SK. 

Under inledningen av årets säsong har Lindbäck fortsatt imponera och redan levererat nio mål och åtta assist på 21 matcher. 

– Min prestation har väl gått lite efter lagets prestation. Vi hade det tyngre i början men sedan har vi tuggat igång den senaste tiden, säger han ödmjukt och fortsätter:

– Jag ser mig väl inte som någon poängmakare på det sättet men jag spelar med två väldigt bra spelare i Hugo (Gustafsson) och Ludde (Blomstrand). Jag försöker göra jobbet, vinna mycket puckar och jobba framför mål. Komma med fart och så får man ju lägen och försöker nypa dit dem. Det är ju inte så att jag är besviken om jag inte gör poäng precis men det är kul att det trillar in lite och att mitt hårda jobb lönar sig.

”FICK KOMMA BORT FRÅN DEFENSIVA STÄMPELN”

Just Hugo Gustafsson är en som han har fått spela mycket med sedan i fjol.

– Det är en ung spelare som är på väg uppåt i karriären och det hjälpte mig också. Han är offensiv och då fick jag komma bort lite från den defensiva stämpeln och fick visa att jag också kunde spela offensivt och bidra på det sättet. Men ändå bibehålla mitt jobb med ett bra defensivt spel och hårt jobb.

Gustafsson och Lindbäck.Gustafsson och Lindbäck.Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Hur ser du på er lina?

– Vi har bra fart, jag tycker att alla tre är ganska skickliga med pucken och är oegoistiska. När vi spelar enkelt så blir vi framgångsrika. Ludde är ju ganska stor och vinner mycket puck och har ett fruktat skott. Han kan ju skjuta från lite var som helst och göra mål. 

– Hugo är spelskicklig och en bra passningsspelare, även han har ett bra skott och är ett hot. Det känns som att vi alla tre är ett hot ute på banan hela tiden och kompletterar varandra på ett bra sätt. 

HAR FÅTT MER ISTID

En viktig del för att kunna leverera handlar givetvis också om att få chansen av tränarna.

– Jag spelar mycket powerplay och boxplay fortfarande men även mer i fem mot fem. Istiden har gått upp mycket sedan tidigare år och man får ju automatiskt mer lägen då. Jag har tagit vara på det förtroende som tränarna har gett mig och det känns bra.

Innan fjolåret hade du nio poäng som bäst. Kändes det stressigt att inte göra mer innan? 

– Absolut inte. Jag har gjort ett bra jobb här under mina år och de har varit jättenöjda med min roll. Det var väl bara en positiv överraskning att jag gjorde mer poäng förra året och det tror jag alla är glada över.

Foto: Maxim Thore / Bildbyrån

Inför förra säsongen tog också Lindbäck tag i två saker som ytterligare förklarar den fina utveckligen.

– Kosten var viktig för mig i träningen. Jag började käka ordentligt och var noga med det så att jag kunde ge hundra procent på hockeyn. Jag har aldrig ätit dåligt men en enkel grej som att om jag äter pizza så går jag ned i vikt. Äter jag grönsaker och bra saker så går jag upp i vikt och det är lite det jag behöver. Jag har adderat lite sådant och blivit noggrannare med allt. 

– Sedan slutade jag jobba utanför hockeyn inför förra säsongen. Jag kände att jag ville fokusera hundra procent på hockeyn. Nu kan jag lägga mer fokus på det och behöver inte slänga i mig något snabbt för att jag ska iväg och jobba. Jag kan planera bättre och ha ett annat fokus på det jag ska göra. Jag har fått mer tid att förbereda mig på rätt sätt och det har gett mig ett lyft.

”TROR PÅ PROCESSEN”

Det är alltså inget dåligt lyft det har gett Lindbäck och precis som honom går Södertälje mot en fin säsong. Laget ligger för tillfället på en tredjeplats i tabellen. 

– Vi var lite tröga i början men nu har vi kommit igång. Jag tycker att den är godkänd än så länge och alla tror på den processen som vi håller på med.

Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Södertälje har under säsongen haft flera NHL-lån i laget men Samuel Fagemo och Lukas Vejdemo har nyligen lämnat. Kvar finns Filip GustavssonAxel Andersson och Evan Bouchard. 

Vad blir viktigt för er när de lämnar?

– Att vi fortsätter med det vi har påbörjat. Att vi har våra goda vanor. Jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta spela bra hockey även utan dem.

Lindbäcks prestationer har inte gått obemärkt förbi hos SHL-klubbarna och nyligen sipprade det ut lite rykten. Han är dock tydlig med att fokus ligger på Södertälje.

– Det är väl klart att man är medveten om det men det gäller att fortsätta spela bra här och vinna hockeymatcher med Södertälje. Vi vill komma så högt upp i tabellen som möjligt. Vi ligger trea och kan förhoppningvis fortsätta att vara med där och även klättra, avslutar han.


TV: Veckans SHL-lag #8

Matchrapporter: VIK Hockey slog SSK på bortaplan Revansch och tre poäng för SSK HV 71 höll nollan och tog stark seger mot SSK Poängkungen hjälte – SSK tar fjärde raka segern Straffar avgjorde för SSK i bortasegern mot Almtuna

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten