Olle Lycksell fick fira.
Bildbyrån
SHL

Revanschen - efter petningen: "Gäller att inte grotta ned sig"

ANNONS
Petad senast - målskytt i kväll. Olle Lycksell svarade upp på petningen på bästa sätt och gjorde sin bästa match i Färjestadströjan.

– Det är aldrig kul att stå utanför laget, säger han efter 6-4-segern mot Brynäs.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

I söndagens förlustmatch mot Luleå fanns Olle Lycksell inte med i Färjestads laguppställning. Efter en tuff tid, med sju raka matcher utan poäng, fick han inte plats på 13 forwards.

– Produktionen har varit för dålig och han har helt enkelt inte fått ut det på slutet. Vi har en konkurrens i laget med 13 forwards, det är så det är helt enkelt, förklarade den assisterande tränaren Gereon Dahlgren till Värmlands Folkblad.

Men när Färjestad idag mötte Brynäs på bortaplan fanns Lycksell med i laguppställningen - och han var inte sen att visa för tränartrion att de gjorde fel som petade honom matchen innan. Lycksell var en av isens bästa spelare och krönte en briljant förstaperiod genom att mycket snyggt styra in 1-0 bakom Samuel Ersson - och därmed bröts den mer än en månad långa poängtorkan.

– Det blir såklart en boost. Men när vi skapar så mycket som vi gör idag kommer det komma mål. Idag lyckades vi (i kedjan) göra två mål. Det är klart det var skönt att hänga dit den.

"IDAG VALDE JAG MINA LÄGEN RÄTT"

Färjestads andra assisterande tränare Peter Popovic, förklarade efter matchen att Lycksell spelat lite för lite "rakt på", men att han visade mer av det spelet i kväll - och menade att LHC-värvningen gjorde sin bästa match för sin nya klubb.

– Det kände jag själv också. Jag fick bra hjälp av mina medspelare Per (Åslund) och Martin (Johansson). Vi kombinerade fint och gjorde tre väldigt bra perioder. Så jag håller med honom.

– Det gäller att välja sina lägen och idag valde jag mina lägen rätt. Jag är en spelare som ska utmana mycket, men jag ska också välja mina lägen där jag behöver spela enkelt.

Olle Lycksell.Olle Lycksell.Foto: Bildbyrån/Jeanette Dahlström

Lycksell flyttade till Färjestad i hopp om att få mer speltid än vad fallet var i Linköping. Så här långt har hans speltid från förra säsongen, 13:52 per match, sjunkit till knappa tolv minuter. Dessutom ställdes han alltså helt utanför laget i söndags.

– Som spelare blir man lite fundersam då, men det gäller att inte grotta ned sig. Det är en lång säsong med 52 matcher, och idag lyckades jag göra mål. Det går fort i hockey, säger 21-åringen med ett leende.

"ALDRIG KUL ATT VARA UTANFÖR"

Men just med tanke på att du flyttade till Färjestad i hopp om mer speltid, har det som hänt nu varit jobbigt?

– Ja, såklart. Så är det. Det är aldrig kul att vara utanför laget eller 13:e-forward. Men det är så i dagens hockey. Det är svårt att etablera sig här. Men man måste bara jobba på. Till slut kommer det lossna.

Totalt har Olle Lycksell nu gjort 3+2 på 17 matcher sedan övergången från Linköping till Färjestad. Förra säsongen gjorde han sin bästa i SHL, då det blev 9+12 från Oskarshamnsproduktens klubba.


TV: Håkan Loob i Wikegård vs

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch